PRO România Călărași lansează candidatul la Primăria Borcea. Lideri ai PSD curtează PRO România. VIDEO

de WTA.ro

PRO România Călărași lansează candidatul la Primăria Borcea. Lideri ai PSD curtează PRO România. VIDEO

La Conferința de presă de astăzi 27 ian. 2020 Răzvan Meseșeanu a lansat o tânără speranță a PRO România Călărași pentru a candida ca primar la Primăria Borcea. Este vorba de profesoara de geografie Georgiana Udrea de 35 ani. Împreună cu președintele organizației Valentin Anghel aceștia au denunțat că la Primăria Borcea ar fi multe nereguli și o lipsă totală de viziune, de proiecte. S-a arătat că trebuie investit pentru încălzirea școlilor/ confortul termic, deși primarul Nedelcu Aniel a reabilitat toate Instituțiile de învățământ școlar din localitate.

Doamna candidat fiind profesor a spus că proiectele ei se adresează copiilor și că va iniția un proiect de realizare a unei grădinițe cu orar prelungit pentru navetiști, și acesta fiind un proiect în derulare al primarului actual. Doamna candidat a arătat că proiectele ei se adresează agricultorilor cu care trebuiesc realizate consultări publice, deși primarul Nedelcu Aniel Pațurcă comunică frecvent cu aceștia, un exemplu fiind consultările anuale privind propunerile de buget și încasarea taxelor/ impozitelor locale. Un alt proiect al actualului primar este finalizat respectiv constă realizarea de drumuri de acces, unele asfaltate până în câmp la exploatațiile agricole dar și finalizarea asfaltării recente a localităților Pietroiu și Borcea. Doamna candidat a dorește cumpărarea unor vidanje pentru golirea foselor, și a preluat tema canalizării defectuoase din localitate – care este un proiect în derulare al actualului executiv. S-a prezentat faptul că dumneaei poate colabora în viitorul Consiliu Local inclusiv cu actualul primar pentru dezvoltarea localității – pentru care actualul primar a demonstrat o preocupare continuă. Un exemplu pozitiv unde trebuie implicare cerut de PRO România ar fi realizarea de parcuri, locuri de joacă și reabilitarea acelui Cămin Cultural părăsit – pentru a li se da destinații utile cetățenilor, cum ar fi  prezentarea unor spectacole, filme, club pentru pensionari și activități școlare.

Cel mai vehement în discuții și puternic ancorat în realitate a fost coordonatorul principal al PRO România Călărași cms șef de poliție/ rez. Șohan Alexandru. El a denunțat risipa de bani publici de multe miliarde de lei la patinoarul din mun. Călărași unde afacerea ar fi în legătură cu o rudă a  primarului Drăgulin. Este vremea să scăpăm de Drăgulin care a adus rău orașului a arătat Șohan indicând cifre și starea haotică a lucrărilor abandonate de peste 4 luni pe străzile Grivița și Nicolae Titulescu. La fel el a considerat drept propagandistic modul în care călărășenilor li se promite reconstruirea pieței Mari demolate, a pieței Bazar și reabilitarea pieței Big înainte de alegeri. Șohan a criticat creșterea prețurilor la apă, canalizare și la colectarea deșeurilor/ gunoiului menajer.

Cele mai citite articole

 

El a prezentat proiectul de bugetare participativă prin care cetățenii pot beneficia de realizarea unor proiecte de infrastructură, iluminat, parcuri acolo unde cer ei, și a propus alocarea unei sume de 10-15 % pentru proiecte cerute de cetățeni. El a arătat că nu a primit răspuns legal de la propunerea sa așa cum era normal în 30 de zile de la Primărie, dar acest lucru nu mai poate surprinde pe nimeni, fiind multe cazuri semnalate. A condamnat risipa de bani și împrumuturile uluitoare prin care Primăria a îndatorat la CEC pe 12 ani pe cetățeni.

Răzvan Meseșeanu a recunoscut la Conferința de presă/ min. 36  că PRO România a fost curtat de candidați ca primar în mun. Călărași respectiv de Dulce Marius/PSD și Chiriță Alexandru/ încă PSD. Meseșeanu a spus că va anunța pe candidat săptămânile următoare. Meseșeanu a făcut aprecieri despre modul defectuos în care mulți consilieri locali sau județeni se deplasează în localități și despre modul în care parlamentarii călărășeni sunt implicați în realitățile din municipiu sau județ, făcînd aprecieri negative asupra deputaților Nicolicea sau Predoiu care nu prea sunt văzuți. La fel el a comentat activitatea senatorilor Pațurcă și Filipescu. Meseșeanu a descris preocupările organizației Călărași de a înființa organizații și candidați la alegeri în tot județul, și a promis că-i va prezenta în decursul conferințelor de presă pe care vrea să le organizeze săptămânal. Un lucru pe care noi îl vom prezenta necenzurat…

Post-ul PRO România Călărași lansează candidatul la Primăria Borcea. Lideri ai PSD curtează PRO România. VIDEO apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole