Programul complet al Campionatului Mondial din Qatar 2022

de WTA.ro

Se apropie cel mai important eveniment sportiv al anului: Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Noiembrie și decembrie sunt lunile în care iubitorii sportului rege urmăresc meciuri pline de spectacol, emoție și bucurie. Iată care sunt cele mai importante detalii despre programul de la World Cup 2022.

Fazele competiției la turneul final al Cupei Mondiale

Campionatul Mondial din Qatar începe pe 20 noiembrie, cu meciurile din faza grupelor. În mod tradițional, după ceremonia de deschidere, meciul inaugural are ca protagonistă țara gazdă. Așadar, naționala Qatarului va întâlni echipa Ecuadorului, iar aventura balonului rotund poate să înceapă!

Cele 32 de reprezentative naționale calificate la turneul final sunt împărțite în 8 grupe de câte patru echipe fiecare. Se vor juca meciuri între 20 noiembrie și 6 decembrie, pentru stabilirea clasamentului în fiecare grupă. Componența grupelor este următoarea: Grupa A – Qatar, Ecuador, Senegal și Țările de Jos (Olanda),  Grupa B – Anglia, Iran, SUA și Țara Galilor, Grupa C – Argentina, Arabia Saudită, Mexic și Polonia. 

Grupa D cuprinde Franța, Australia, Danemarca și Tunisia. Din Grupa E fac parte Spania, Costa Rica, Germania și Japonia. În Grupa F sunt Belgia, Canada, Maroc și Croația. Din Grupa G fac parte Brazilia, Serbia, Elveția și Camerun, iar Grupa H cuprinde Portugalia, Ghana, Uruguay și Coreea de Sud. Merg mai departe în optimi primele două clasate din fiecare grupă.

Cele mai citite articole

Programul optimilor este în perioada 3-6 decembrie, iar sferturile de finală sunt programate pentru 9 și 10 decembrie. Semifinalele turneului final au loc pe 13 și 14 decembrie. Echipa de pe locul 3 va fi stabilită în “meciul de bronz”, de pe 17 decembrie. Marea finală are loc pe 18 decembrie, când întreaga planetă va afla numele noii campioane mondiale.

Stadioanele care găzduiesc meciurile de la World Cup 2022

Cele mai bune echipe din lume se vor întrece în faze, pase, goluri și meciuri memorabile. Pasionații de fotbal deja plasează pariuri la Cupa Mondială de fotbal 2022, ca să se bucure pe deplin de sportul rege și vedetele sale mondiale. Cei mai norocoși suporteri vor fi în tribune și vor urmări live competiția. Meciurile de la World Cup 2022 se joacă pe 8 stadioane amplasate în 5 orașe din Qatar. 

Arena vedetă a Cupei Mondiale este Iconic din Lusail, cu o capacitate de 80.000 de locuri. Stadionul minune va găzdui și finala competiției, meciul cu cea mai mare miză la casele de pariuri. Lusail Iconic impresionează nu doar prin dimensiunile sale, ci și printr-un design original, apreciat de spectatorii de pe toate meridianele.

Pe locul doi ca mărime este Al Bayt Stadium din Al Khor, cu o capacitate de 60.000 de locuri. Celelalte stadioane ale Cupei Mondiale pot să găzduiască până la 40.000 de spectatori și sunt următoarele: Al Janoub Stadium din Al Wakrah , Ahmad Bin Ali Stadium din Al Rayyan, Khalifa International Stadium, Education City Stadium, Stadium 974 și Al Thumama Stadium din Doha.

Oriunde vă aflați, în tribune, în fața televizorului, la laptop, pe tabletă sau telefon,  pariați responsabil și bucurați-vă de fotbal!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa