Propunere neobişnuită | Julia Roberts, dorită pentru a juca rolul unui personaj de culoare: Nimeni nu îşi va da seama de diferenţă

de WTA.ro

Un producător executiv de la Hollywood a dorit să o distribuie pe actriţa Julia Roberts în rolul unei celebre aboliţioniste de culoare, Harriet Tubman, potrivit scenaristului filmului „Harriet”, despre viaţa acesteia, informează tmz.com.

Imaginea articolului Propunere neobişnuită | Julia Roberts, dorită pentru a juca rolul unui personaj de culoare: Nimeni nu îşi va da seama de diferenţă

Propunere neobişnuită | Julia Roberts, dorită pentru a juca rolul unui personaj de culoare: Nimeni nu îşi va da seama de diferenţă

Scenaristul Gregory Allen Howard spune că ridicola scenă a avut loc în urmă cu aproximativ 25 de ani, într-o întrunire în care se discuta despre proiectul acestui film, care abia în urmă cu două săptămâni a fost lansat pe marile ecrane.

„Acest scenariu este fantastic. Hai să o aducem pe Julia Roberts să joace rolul lui Harriet Tubman”, ar fi spus producătorul respectiv.

Roberts era considerată la acel moment „logodnica Americii”, după ce jucase într-o serie de pelicule de succes precum „Magnolii de oţel/ Steel Magnolias”, „Frumuşica/ Pretty Woman” şi „Dosarul Pelican/ The Pelican Brief”.

Howard a mai spus că cineva i-a subliniat acelui producător că Tubman a fost o femeie de culoare, iar Roberts nu ar fi putut să joace acest rol, dar acesta a replicat: „Este o poveste veche. Nimeni nu îşi va da seama de diferenţă”.

Cele mai citite articole

„Harriet”, de Kasi Lemmons, prezintă povestea extraordinară a lui Harriet Tubman, femeia care a evadat din sclavie şi, cu curajul şi tenacitatea care au caracterizat-o, a salvat sute de alţi sclavi şi a schimbat cursul istoriei.

În rolul principal a fost distribuită actriţa de culoare britanică Cynthia Erivo. Şi în cazul acesteia au existat unele critici, pentru că actriţa nu are origini afro-americane.

Lansat în America de Nord în urmă cu două săptămâni, filmul a avut încasări de 32,8 milioane de dolari la nivel mondial.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa