Protest pe tema poluării în fața Primăriei București, organizat de tinerii inspirați de Greta Thunberg

de WTA.ro

Mai mulți tineri au protestat vineri după-amiază în fața Primăriei București, față de poluarea atmosferică din Capitală. Protestul a avut loc cu câteva ore înaintea unui marș mai mare, organizat în București pe aceeași temă.

Mai mulți activiști pentru mediu au organizat un sit-in, vineri după-amiază, în fața Primăriei București, temele principale fiind calitatea aerului din București și protejarea naturii.

Evenimentul a fost anunțat pe pagina de Facebook Fridays For Future Romania, de organizatorii care anunță că protestează împotriva distrugerii naturii, motivați de Greta Thunberg și de ceilalți tineri din întreaga lume.

Evenimentul a avut cu câteva ore înaintea unui marș mai mare, plănuit de mai multe organizații civice.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFridaysForFutureRomania%2Fvideos%2F2491061881134952%2F&show_text=0&width=267″ width=”267″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Cele mai citite articole

Marșul împotriva poluării aerului din Bucureșt este organizat de Fridays for Future Romania, WWW-Romania, Climate Strike Romania, Declic, Corupția Ucide și Esti din Sectorul 5, dacă.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D134076168092118%26id%3D101182098048192&width=500″ width=”500″ height=”732″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Potrivit Fridays For Future Romania, în urma întâlnirii avute la Primăria Municipiului București, protestatarii au primit protocol pentru următorul traseu: Bd Unirii (pietonala de la BCR, Bd Uniri, Piața Constituției, Ministerul Mediului.

Marșul, care începe la ora 17.00, se va desfășura pe carosabil, cu respectarea normelor pentru pietoni.

Într-o postare pe Facebook, organizația civică a precizat că nu s-a primit aviz pentru a protesta în fața primăriei, pe motiv că, în perimetrul din fața instituției se desfășoară altă activitate.

Protest Fridays for Future România pe tema poluării în București FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Protest Fridays for Future România pe tema poluării în București FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Protest Fridays for Future România pe tema poluării în București FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa