PSD susține un condamnat penal pentru funcția de primar al municipiului Câmpina

de WTA.ro

Partidul Social Democrat nu are un candidat propriu pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, motiv pentru care va susține un membru al Partidului Forța Națională, înființat de foști lideri ai ALDE, Teodor Meleșcanu și Grațiela Gavrilescu.
Surse politice au confirmat faptul că PSD Prahova va susține în cursa pentru funcția de primar al municipiului Câmpina pe Mihai Nathaniel Geană, cunoscut drept un apropiat al mult mai celebrului Teodor Meleșcanu. Dealtfel, Geană s-a afișat alături de mentorul său politic, Teodor Meleșcanu.


Deși are doar 32 de ani, Mihai Nathaniel Geană are probleme cu legea. În anul 2017 a fost condamnat penal la 11 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar de înşelăciune privind asigurările, conform portalului instanțelor de judecată. Sentința a fost dată de Judecătoria Sector 3 București și a rămas definitivă după ce Curtea de Apel București a respins, în data de 26 noiembrie 2017, apelul formulat de Nathaniel Geană.
”În baza art. 48 C.p. rap. la art. 245 al. 1 C.p. cu aplic. art. 396 al. 10 C.p.p. stabileşte pentru inculpatul Geană Nathaniel Mihai pedeapsa închisorii de 9 luni pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune privind asigurările. În baza art. 273 al. 1 C.p. cu aplic. art. 396 al. 10 C.p.p. stabileşte pentru inculpatul Geană Nathaniel Mihai pedeapsa închisorii de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. În baza art. 38 al. 2 C.p. constată că faptele din prezenta cauză se află în concurs ideal.
În baza art. 39 al. 1 lit. b C.p. stabileşte pentru inculpatul Geană Nathaniel Mihai pedeapsa cea mai grea, de 9 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv sporul de 2 luni închisoare, stabilind în final inculpatului pedeapsa rezultantă de 11 luni închisoare.
În baza art. 83 C.p. amână aplicarea pedepsei rezultante pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 84 al. 1 C.p., termen ce se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
În baza art. 72 C.p. scade din durata pedepsei aplicate inculpatului durata reţinerii din 12.03.2015.
V. Ia act că persoana vătămată SC Groupama Asigurări SA nu s-a constituit parte civilă în cauză. VI. În baza art. 274 al. 1 şi 2 C.p.p. obligă fiecare dintre inculpaţi la plata sumei de 1.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat ce includ şi cheltuielile judiciare stabilite prin rechizitoriu. …Pronunţată în şedinţă publică, azi, 03.02.2017.
Document: Hotarâre 85/2017 03.02.2017”, conform portalului instanțelor de judecată.
Nathaniel Geană este antreprenor, are o afacere în domeniul îmbutelierii apei și a mai cochetat în trecut cu politica, fiind membru ALDE.

Cele mai citite articole

Precizăm că PSD nu a anunțat deocamdată în mod oficial faptul că-i va susține pe Nathaniel Geană în competiția pentru alegerile locale.

SURSA FOTO facebook

Post-ul PSD susține un condamnat penal pentru funcția de primar al municipiului Câmpina apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

Cele mai citite articole