(Publicitate) Pe urmele lui Brâncuși, cu ajutorul serviciilor de închirieri auto din București

de WTA.ro

(Publicitate) Pe urmele lui Brâncuși, cu ajutorul serviciilor de închirieri auto din București

De curând, România a sărbătorit 144 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai importanți conaționali din istorie și un adevărat simbol al țării noastre peste granițe. 

Din păcate, din cauza contextului politic și istoric, acesta a trăit și a creat majoritatea operelor în Franța, iar comuniștii au refuzat oferta sa de a „repatria” peste 200 dintre sculpturile sale. Drept reparație morală, statul român a decretat, în urmă cu 5 ani, ziua de naștere a lui Constantin Brâncuși sărbătoare națională, iar de atunci se organizează manifestații ample în fiecare an.

Spre norocul nostru, pe lângă casă memorială din Hobița (județul Gorj), în Târgu Jiu se află patru dintre cele mai importante lucrări ale marelui sculptor. Este vorba despre Ansamblul monumental „Calea Eroilor”, denumit astfel întrucât a fost realizat drept omagiu pentru eroii căzuți în timpul Primului Război Mondial. Dacă apelezi la o companie de închirieri auto Bucureșți, poți obține o mașină sigură și confortabilă, cu care să ajungi în doar câteva ore în reședința de județ a Gorjului, pentru a vizita sculpturile marelui Brâncuși.

Serviciile de închirieri auto din Bucureșți, soluția ideală

În cazul în care nu deții sau nu dorești să folosești mașina personală, iar posibilitatea de a utiliza mijloacele de transport în comun nu te încântă, poți apela oricând la o firma de închirieri auto din București. FocusRent.ro, spre exemplu, are o experiență de peste 10 ani pe piața serviciilor de închirieri auto din București, Otopeni și Cluj-Napoca și îți pune la dispoziție mașini noi, din toate clasele auto, cu dotări premium de siguranță și confort.

Cu ajutorul acestora, poți ajunge rapid până în centrul orașului Târgu Jiu, iar apoi te poți plimba pe cei 1,2 kilometri care alcătuiesc axa vest-est a Căii Eroilor. În ordine, sculpturile marelui Constantin Brâncuși dispuse pe aceasta sunt:

1. Masa tăcerii, lucrată în calcar și care se remarcă prin scaunele sub formă de clepsidră, simbolizând timpul;

2. Aleea scaunelor, compusă din două bănci de piatră și 30 de scaune, care fac legătura între Masa tăcerii și Poarta sărutului;

Cele mai citite articole

3. Poarta sărutului, realizată din travertin, a devenit în ultimii ani un adevărat simbol al iubirii, multe cupluri alegând să se căsătorească sub aceasta;

4. Coloana fără sfârșit, poate cea mai cunoscută operă a lui Constantin Brâncuși, are 29,33 de metri înălțime și este formată din 15 module întregi și două jumătăți, romboidale, din fontă.

Ce îți oferă compania de închirieri auto din Bucureșți?

Dacă optezi pentru FocusRent.ro, vei beneficia de numeroase avantaje:

– mașini de top (Mercedes Benz A/C/E/V klasse, BMW X5, Volkswagen Tiguan, Audi A4, Volkswagen Passat, Skoda Octavia etc);

– toate taxele și asigurările incluse în prețul furnizat de această companie de închirieri auto din Bucureșți (RCA, full CASCO, rovinieta);

– mașinile sunt supuse unor inspecții tehnice periodice și unei revizii amănunțite înainte de a-ți fi înmânate;

– beneficiezi de un plin de combustibil, anvelope de sezon (vara/iarnă) și nu ai nicio limită de kilometri impusă.

Prin urmare, în cazul în care doreșți să cinstești memoria marelui sculptor Constantin Brâncuși, dar și să te îmbogățești din punct de vedere cultural și spiritual, nu ezita să faci o vizită în Târgu Jiu – nu îți va ocupa mai mult de o jumătate de zi!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa