Radu Moldovan: Avem o problemă gravă cu cei aflați în autoizolare. Ce primar le-a dus lemne cu roaba

de WTA.ro

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat că autoritățile județene au o problemă gravă cu oamenii aflați în autoizolare și care nu se pot descurca singuri fiindcă nu au cele necesare. Un primar a fost obligat chiar să lec ducă lemne cu roaba.

”Avem o problemă foarte gravă pe care am sesizat-o și primului ministru: situația oamenilor care se află în izolare la domiciliu. În momentul de față, primarii din România nu au procedură legală pentru a putea sprijini cu apă, alimente, medicamente pe cei care, în urma unei anchete sociale, constatăm că nu au resursele necesare pentru a respecta izolarea la domiciliu. Dacă nu vom avea grijă să primească strictul necesar, vor ieși”, a spus Radu Moldovan pentru Timp Online.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a dat ca exemplu Primăria Lechința unde primarul Romeo Florian a fost obligat să trimită ”lemne cu roaba pe la diferite familii”.

”E destul de rece afară și nu au cu ce se încălzi. Trebuie, ca autorități, să ne asigurăm că ei au minimum necesar pentru a putea să respecte izolarea la domiciliu. Să nu mai vorbim despre resursele care, pentru multe primării, sunt o problemă foarte mare. Am primit asigurări că această problemă se va rezolva. Sper ca Guvernul să găsească măcar procedura legală prin care să îi pună pe primari în legalitate pentru a interveni, iar în a doua etapă va fi nevoie și de fonduri pentru a putea susține financiar astfel de măsuri”, a spus Radu Moldovan.

Cele mai citite articole

• Solidaritatea devine una dintre cele mai puternice arme în lupta cu #COVID19! •De aceea, țin să mulțumesc tuturor…

Publiée par Emil Radu Moldovan sur Jeudi 19 mars 2020

Într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Crețu a fost întrebat dacă municipalitatea îi poate ajuta, la nevoie și în cazul în care se va lua o măsură ca și în Italia, pe oamenii care nu au bani să își cumpere de mâncare: ”Categoric, noi nu avem prinse în buget fonduri pentru astfel de lucruri, dar bănuiesc că, dacă situația va fi de natura celei pe care o spuneți, o să existe reglementări de la nivel național. O să ne finanțeze sau o să ne spună: finanțările pe care le aveți pe investiția X, Y, Z stop și dați de mâncare la oameni. Va exista o prioritizare, alta decât cea de acum, a cheltuirii banului”, a răspuns primarul Bistriței.

Potrivit lui Ovidiu Crețu, miercuri, la Bistrița, erau în izolare 44 de persoane.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa