Randament mai bun la incalzire? Foloseste peletii de la firme cu experienta

de WTA.ro

Randament mai bun la incalzire? Foloseste peletii de la firme cu experienta

Pe timp de iarna este bine sa avem echipamente cu randament mare pentru incalzire. In locul centralelor obisnuite putem folosi centralele pe peleti, mult mai usor de gestionat si de utilizat in orice conditii.

Sursa principala de alimentare, peletii, este mult mai buna decat combustibilul fosil, incalzirea este mai ieftina, iar cantitatile de emisii de dioxid de carbon din aer raman scazute in timpul folosirii centralelor de acest tip. Peletii sunt facuti din lemn, rumegus, scoarta si fel de fel de deseuri lemnoase, dar si din resturi vegetale, coceni, floarea soarelui sau chiar paie, lucruri pe care le gasim mereu si avem astfel o sursa inepuizabila de alimentare a centralei.

Diametrul unor peleti este de 6 mm, iar lungimea ajunge la 30 mm, puterea calorica este mare, densitatea mult mai buna ca la alte surse de alimentare pentru centrale.

Cele mai citite articole

Cu o cantitate suficienta din peletii cumparati pentru iarna putem obtine o autonomie ridicata a centralei, realimentarea se poate face la doua sau trei zile, in unele cazuri si la 30 de zile. Si emisia de fum foarte periculoasa la centralele care ard combustibil solid este redusa, arderea nu e asa de periculoasa.

Cenusa e foarte putina, se poate refolosi ca ingrasamant natural, spatiul de depozitare pentru peleti este redus, nu au nevoie de o pregatire speciala pentru ardere. Peletii moderni absorb umiditatea, previn aparitia mucegaiului, a amoniacului, se curata usor, nu au aditivi si sunt mai moi decat alte surse de alimentare solide pentru centrale.

Preturile pentru peleti sunt relativ reduse in comparatie cu alt tip de combustibil solid, se pot achizitiona si online in cele mai bune conditii, cu livrarea rapida pana la destinatar. Odata avuta cantitatea dorita de peleti toata iarna nu veti avea probleme, va veti bucura de caldura suficienta si de randament foarte bun in cazul centralei termice.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa