Răspuns HALUCINANT primit de o tânără din ONEȘTI, când s-a interesat ce DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE o ferește de AMENDĂ, când iese din casă!

de WTA.ro

O tânără din Onești, care voia să se asigure că respectă toate prevederile ordonanțelor militare și nu este pasibilă de amendă când iese din casă, nu a reușit nici până acum să se lămurească în privința modului în care trebuie completată declarația de propria răspundere. Deși DSP Bacău nu este instituția publică cea mai în măsură să ofere un răspuns în acest sens, oneșteanca a crezut că nu aude bine când i s-a spus că tipul de declarație la care făcea referire îi oferă protecție în fața legii funcție de bunăvoința polițistului.  

“Depinde peste cine dați!”, aceasta a fost răspunsul primit de tânăra din Onești care, speriată de valul de amenzi date de polițiști pentru lipsa ori completarea deficitară  a declarațiilor pe propria răspundere, pe care orice cetățean trebuie să le aibă asupra sa când iese din casă, pe perioada stării de urgență.

Tânăra se interesase dacă declarațiile online, completate pe telefon, sunt în regulă și nu riscă vreo amendă având-o doar pe aceasta asupra sa.

“Bună ziua…pt. domnii care lucrează în cadrul poliției, sau cineva care cunoaște fff bine legea, poate ne informați și pe noi corect, cu ce fel de declarație avem voie să ieșim afară!!! Eu una nu mai înțeleg nimic!!

Dacă pe pagina M.A.I. există formularul pe care îl putem completa online, de pe telefon, înseamnă că îl putem folosi.

Cele mai citite articole

Am sunat la DSP să întreb dacă putem ieși cu astfel de formular, fiindcă nu avem imprimată acea declarație pe hârtie și doamna îmi răspunde că: <Depinde peste cine dați!> Păi legea pt. ce este făcută și aprobată, ca fiecare polițist să o respecte, sau să își facă fiecare propria lege??? Poate ne ajutați cu un răspuns!!! Mulțumim”, este mesajul postat pe Facebook de tânăra în cauză.

RĂSPUNS:

Ordonanța Militară Nr. 3 din data de 24.03.2020 oferă un răspuns fără echivoc în această problem, în sensul că declarațiile pot fi prezentate și pe telefon, tabletă sau un dispozitiv electronic similar (vezi print-screen).

Acest lucru este subliniat și de Grupul de Comunicare Strategică, potrivit căruia pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta această declarație pe proprie răspundere sau adeverința de angajator direct de pe telefon. Dar trebuie semnătură olografă aplicată. Și trebuie ca cel care prezintă declarația pe telefon să aibă actul de identitate la el. Semnătura olografă înseamnă cea de mână pe care o poți aplica drept poză peste document.(foto: arhivă)

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa