Răsturnare de situaţie la PSD. Teodorovici: Nu îmi dau demisia. PSD nu e de vânzare. Ciolacu: Nu pot cere demisia cuiva

de WTA.ro

Răsturnare de situaţie la PSD. Teodorovici: Nu îmi dau demisia. PSD nu e de vânzare. Ciolacu: Nu pot cere demisia cuiva

UPDATE Gabriela Firea:  Să avem grijă ca după şedinţa din această seară echipa noastră să rămână unită. partidul trebuie să rămână unit. Să nu ne împărţim echipa în două-trei părţi. Trebuie să ne reformăm. Dar o reformă adevărată.

Nu am participat la nicio întâlnire. Am făcut apel la toţi cei care m-au sunat să aibă grijă de partid, apoi de noi. Trebuie să reconstruim partidul, nu să ne sfâşiem. 

UPDATE Marcel Ciolacu, la intrarea în sediul PSD: Nu pot cere demisia cuiva. E un act unilateral.

UPDATE Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD: Am spus clar că nu îmi dau demisia. În viaţă îmi place concurenţa. Nu îmi dau demisia pentru că sunt votat de un număr important de colegi din congres şi ar fi lipsă de respect. Eu nu am cedat în faţa unor competiţii. Nu ma stat la masa negocierii. PSD nu e de vânzare. Nu e preţ pentru a vinde sau cumpăra PSD. 

UPDATE Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui: Oricine poate să ceară demisia. Eu nu am exprimat ideea demisiei. De ce să fie conducere interimară. Eu sunt partizanul unei activităţi raţionale, care e circumscrisă normelor statutare.

UPDATE Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD:  Viorica Dăncilă a muncit mult în campanie. A fost curajoasă. S-a bătut mult pentru a obţine acest scor. Bilanţul nu e aşa de tragic. Au fost toţi împotriva noastră: PNL, USR, sistemul, structurile. Prin urmare, Dăncilă şi-a făcut datoria pe deplin. SUntem după o perioadă nu foarte bună. Am trecut prin multe probleme, inclusiv căderea Guvernului. Cred că azi toţi colegii mei înţeleg că trebuie să respectăm Statutul şi să organizăm Congresul pe baze statutare. Sper ca Dăncilă, ca preşedinte, să discute cu calm şedinţa.  

UPDATE Eugen Teodorovici a mers acasă la Viorica Dăncilă, acolo unde preşedintele executiv al PSD ar fi reuşit să o convingă pe aceasta să nu-şi dea demisia în Comitetul Executiv, potrivit unor surse politice citate de G4Media. 

Cele mai citite articole

UPDATE Viorica Dăncilă ar lua în calcul să nu-şi mai dea demisia în şedinţa de Comitet Executiv, potrivit unor surse politice. Acest lucru ar însemna că tabăra grupată în jurul lui Marcel Ciolacu ar trebui să forţeze în şedinţă un vot de suspendare din funcţia a celor aflaţi în conducerea formaţiunii. 


PSD stă pe un butoi de pulbere  în condiţiile în care mai mulţi lideri din partid aşteaptă ca Viorica Dăncilă să-şi anunţe demisia de la şefia partidului, iar alţi social-democraţi aflaţi în conducerea partidului să anunţe că fac un pas în spate.

MIhai Fifor a anunţat pe Facebook faptul că îşi dă demisia, dar a revenit asupra mesajului postat. 

Pe de altă parte, liderii din teritoriu sau foşti miniştri cer demisia în bloc a conducerii PSD după dezastrul de la alegerile prezidenţiale. 

Sunt şi lideri care vor ca schimbarea să se facă doar în urma organizării unui Congres extraordinar, aşa cum e cazul preşedintelui PSD bacău, Dragoş Benea.

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa