Răzbunare în stil mafiot a unui bucureștean pe un samsar de piese auto din județul Buzău

de WTA.ro

incendiu

Focul care a distrus zilele trecute mașina de lux a patronului unui parc de autoturisme rulate și dezmembrări a fost pus intenționat. Autori sunt patru tineri cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani, toți din București, instigați de un client care fusese păcălit de samsarul buzoian. Acesta se află în evidențele poliției pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni economice.

Joi, în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Buzău, polițiști de investigații criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău, au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza municipiului București la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Acești au pus în aplicare cinci mandate de aducere pentru patru tineri cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani, toți din municipiul București, aceștia fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

În noaptea de 17 spre 18 ianuarie, bănuiții au incendiat un autoturism de lux folosind combustibilul autoturismului părții vătămate, un tânăr de 33 de ani din Poșta Câlnău. Acesta avea mașna parcată în apropierea locuinței.

Cele mai citite articole

În urma investigațiilor polițiștilor a reieșit că tânărul păgubit ar fi avut un raport comercial în trecut cu unul dintre bănuiți, un bucureștean de 35 de ani, relație care s-a soldat cu nemulțumiri ce au generat o stare conflictuală între cei doi.

Mai multe piese auto provenite din dezmembrări ar fi fost motivul discuțiilor. Mai precis, vânzătorul ar fi refuzat să-i returneze cumpărătorului banii, astfel că acesta a decis să se răzbune pe vânzător incendiind autoturismul de lux al acestuia. Prejudiciul a fost estimat la 100.000 de lei.

Cei patru bănuiți au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere iar ulterior doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
Buzoianul care a rămas fără mașina de 100.000 de lei a fost și el vizat în trecut de cercetări în mai multe dosare penale. La data de 6 februarie 2019, polițiștii au finalizat cercetările și au propus întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată față de el și fratele său, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, rupere de sigilii și sustragere de sub sechestru.

Din cercetări a reieșit că cei doi frați, în vârstă de 34 de ani, respectiv 32 de ani, din comuna Poșta Câlnău, au achiziționat și au revândut în perioada iulie 2013 – ianuarie 2016, autoturisme în stare de funcționare ori în stadii diferite de integritate de la și către diferite persoane fizice, fără a fi autorizați să desfășoare acest gen de activități și fără ca operațiunile comerciale și veniturile încasate să fie evidențiate în contabilitate, respectiv declarate către bugetul consolidat al statului.

De asemenea, în timp ce erau cercetați de polițiști, cei doi au rupt sigiile aplicate pe bunurile indisponibilizate și parte din ele le-au înstrăinat, fără înștiințarea organelor de cercetare penală. Prejudiciul total a fost estimat la 59.914 de lei, fiind recuperat în procent de 80%.

Cele mai citite articole