Razie a poliţiştilor în municipiul Râmnicu Vâlcea

de WTA.ro

Polițiștii vâlceni au făcut ieri o razie în municipiul Râmnicu Vâlcea, având ca scop creșterea vizibilității oamenilor legi. Acţiunea a avut şi scopuelementului polițienesc si a autorității poliției, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală și contravențională, menținerea unui climat corespunzător de siguranță publică, crearea unui sentiment de siguranță în rândul participanților la traficul rutier prin asigurarea vizibilității elementului polițienesc de la structura rutieră menit să conducă la reducerea numărului accidentelor rutiere și protejarea proprietății publice si private.

Polițiștii au oprit pentru control 108 autovehicule, iar din cauza neregulilor descoperite, polițiștii au fost nevoiți să aplice 40 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniștii publice.

De asemenea, au fost legitimate 207 persoane și au fost reținute 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Cele mai citite articole

Au fost controlate și 5 societăți comerciale, iar pentru neregulile descoperite au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Totodată au fost desfășurate și activități în barurile și cafenelele de pe raza municipiului, pentru identificarea elevilor care absentează de la cursurile unităților de învățământ, fiind identificați și legitimați 17 elevi, urmând să fie informate conducerile unităților școlare pentru dispunerea de măsuri disciplinare.

Razia a beneficiat și de sprijinul jandarmilor.

Cele mai citite articole