Reabilitarea drumului Năvodari-Corbu. Primăria precizează că vremea e prielnică pentru efectuarea lucrărilor

de WTA.ro

Drumul Năvodari-Corbu se află în plin proces de reabilitare.

”Drumul va fi reabilitat și modernizat pe 4 benzi, fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a șoselei, cu elemente de siguranță rutieră. Totodată, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz moderne – multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație.

Valoarea proiectului este de 4,8 milioane euro.

Investiția este finanțată din fonduri comunitare, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, au anunțat reprezentanții administrației locale.

Pentru că au existat însă și foarte multe critici privind efectuarea lucrărilor în sezonul rece, oficialii au venit cu o serie de lămuriri.

Cele mai citite articole

”Până acum două săptămâni, eram întrebat de ce nu încep lucrările pentru reabilitarea drumului spre Corbu. După ce proiectul a demarat, sunt întrebat de au început lucrările acum, când e iarnă, că afară e ger, că va ninge și va fi viscol.

Pentru a lămuri această problemă, voi face două precizări foarte importante:

1. Prognoza meteo pentru luna decembrie anunță temperaturi maxime în medie de 11 și 15 grade C și minime între 6 și 8 grade C. Vremea este prielnică pentru efectuarea lucrărilor, iar constructorul s-a angajat prin contract să nu execute lucrări dacă nu sunt îndeplinite toate condițiile, inclusiv cele meteorologice. Așadar, se va lucra atâta timp cât vremea permite, fie că e iarnă, primăvară sau vară.
Oameni buni, haideți să nu mai căutăm doar nod în papură, fiindcă așa nu vom putea face niciodată nimic. Drumul spre Corbu se modernizează pe patru benzi, vor fi piste de bicicliști și, cel mai important, proiectul se realizează cu FONDURI EUROPENE!

2. Drumul spre Corbu, aflat într-o avansă stare de degradare, era una dintre marile probleme ale orașului Năvodari. Începând cu anul 2016, am făcut proiectul pentru reabilitarea și modernizarea drumului și am depus documentația pentru ca investiția să se realizeze cu fonduri europene. Proiectul a fost aprobat și de atunci și până în prezent s-au derulat toate etapele birocratice, de avizare și autorizare pentru ca lucrările să înceapă. Știu că ne-am fi dorit cu toții ca aceste lucrări să înceapă de a doua zi, însă nu noi, primăriile, facem aceste proceduri, care durează ani de zile. În acest timp, oamenii au reclamat pe bună dreptate starea drumului. Acum, drumul a intrat în reabilitare!”, a postat, astăzi, pe Facebook primarul Florin Chelaru.

”Lucrările erau preconizate a începe încă din luna august, însă proiectantul a avut nevoie de mai multe verificări tehnice (verificarea capacității portante, carote, sondaje ș.a.), în condițiile în care stratul suport al drumului, executat cu mulți ani în urmă, nu a fost dimensionat pentru a face față unui trafic intens cu vehicule de mare tonaj, aceasta fiind și cauza degradărilor multiple”,  mai preciza la începutul lunii Primăria Năvodari.

Cele mai citite articole