Reabilitarea unei clădiri, donată de biserică a devenit prioritate pentru Primăria din Doclin!

de WTA.ro

modelmic

Având în vedere că suntem la începutul unui nou an calendaristic, dar și bugetar, Primăria din Doclin și-a conturat o serie de obiective pe care își propune să le atingă în 2020.

Unul dintre obiectivele foarte importante pentru cetățenii din comună este reabilitarea fostului cămin cultural din localitate Doclin. Imobilul a aparținut bisericii, iar ulterior s-a îngrijit de el Primăria. Prin Legea 10, bisericile și-au revendicat proprietățile și pentru că nu îi mai aparținea, administrația locală nu a mai putut investi în clădire, astfel că aceasta s-a degradat în timp.

La acel moment am fost nevoiți să le retrocedăm dreptul de proprietate asupra acestui imobil, nemaifiind al Primăriei, noi nu mai puteam investi. În toamna anului 2019 Episcopia Caransebeșului a donat clădirea Primăriei care a făcut o prioritate din reabilitarea căminului cultural din Doclin”, a precizat primarul comunei Doclin, Dănuț Oană.

Cele mai citite articole

Acest imobil va fi destinat activităților cultural artistice care se vor desfășura în comună și va fi realizat din bugetul propriu al Primăriei, suma necesare urmând să se stabilească în urma discuțiilor cu constructorul.

Având în vedere că nu a existat pe raza comunei un alt cămin sau o altă sală care să aibă această destinație și noi și cetățenii considerăm că este un obiectiv major pentru comunitate,  chiar în această săptămână am avut o întâlnire cu niște constructori cărora le-am cerut un deviz estimativ tocmai pentru a ști cu ce sumă să ne cuprindem în buget”, a precizat viceprimarul comunei Doclin, Corina Oancea.

Tot la capitolul reabilitare în 2020 se află și fosta grădiniță din localitatea Tirol. Având în vedere că se va construi o nouă grădiniță, vechea construcție, care nu este într-o stare foarte bună, va fi reabilitată și i se va da o nouă destinație, ca spațiu pentru desfășurarea unor evenimente culturale și sociale.

 

Elena FRANȚ

Cele mai citite articole