Reactie a deputatului Durus (USR) dupa incendiul de la Casa de Cultura: Orgoliile sindicatelor si a primariei pot duce la pierderi de vieti

de WTA.ro

Incendiul declansat aseara la Casa de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare era iminent, daca avem in vedere modul in care este administrat si intretinut imobilul. Cladirea, aflata in administrarea sindicatelor, este intr-o stare avansata de deteriorare. Sistemul de incalzire este nefunctional, cortina este intr-o stare jalnica, la fel ca scena, care ar avea nevoie de reparatii urgente.

In ultimul timp, anumite spectacole programate a se desfasura in incinta Casei de Cultura au fost anulate. Obiectivul si-a pierdut rolul de casa de cultura, in spatiu desfasurandu-se in cea mai mare parte, prin inchirierea unor spatii, acte de comert si activitati cu specific de jocuri de noroc. Deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, cere o implicare a primariei in acest subiect, intrucat conditiile de acolo sunt un atentat la siguranta celor care intra in imobil.

Cele mai citite articole

„S-a incercat reglementarea prin lege a preluarii acestor imobile de catre autoritatile centrale si locale, dar actul a fost respins, primid avize negative atat de la Guvern, pe vremea doamnei Dancila, cat si in comisii. Raman la indemana autoritatii locale preluarea acestor imobile in baza exproprierii pentru cauza de utilitate publica, prin achizitie publica sau in baza unei intelegeri cu detinatorul, prin donatie sau transfer cu titlu oneros.

Sindicatele ar trebui sa-si recunoasca incapacitatea de a administra eficient acest imobil si sa ajunga la un acord cu primaria. Ieri, viata a 40 de persoane, dintre care 34 erau copii, a fost pusa in pericol. Ar trebui lasate orgoliile la o parte si gasit un consens. Riscul unui accident in care sa se piarda vieti omenesti este foarte mare”.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

The post Reactie a deputatului Durus (USR) dupa incendiul de la Casa de Cultura: Orgoliile sindicatelor si a primariei pot duce la pierderi de vieti appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole