Renovare budget-friendly: 4 piese de mobilier pe care le poți înlocui

de WTA.ro

Renovarea locuinței vizează, adesea, nu doar aspectul structurii interioare, ci, și elementele de decor ale casei. Unele piese de mobilier sunt statice și nu pot fi înlocuite prin prisma funcționalității, însă, cu altele te poți juca, poți crea diferite tipuri noi de amenajări, speciale pentru a îmbunătăți aspectul casei tale. Iată care sunt piesele de mobilier pe care le poți înlocui atunci când vrei ceva nou pentru casa ta. 

Scaunele 

Scaunele sunt elemente de mobilier menite să îți asigure confort și funcționalitate. Ele pot fi simple sau tapițate, înalte sau de dimensiuni mai reduse, colorate sau monocrome, însă, în oricare dintre situații, servesc aceluiași scop. Mobilitatea scaunelor le face să poată fi înlocuite cu ușurință, pentru a alege modele care să se potrivească mai bine casei tale. Poți alege o gamă amplă de scaune de aici, pentru a acoperi nevoile pentru fiecare cameră în parte, în funcție de stil, culoare sau decorațiuni. Poți alege scaune din lemn, din ratan sau din orice material care se potrivește cerințelor tale de amenajare sau ideii tale de confort. Fiecare dintre acestea se poate întreține cu ușurință și, în plus, nici costurile nu sunt deosebit de mari. 

Fotoliile/bean bagurile

Fotoliile au o durată de viață destul de limitată, pentru că, în general, aceste elemente de mobilier se aleg în funcție de tendințe. Astfel, pot fi schimbate după preferințe și pot fi înlocuite cu scaune sau cu fotolii moderne, care să facă parte din ansamblul arhitectural al casei. Fotoliile au trecut treptat prin schimbări, astfel că diferențele dintre stiluri sunt foarte mari. De la fotoliile ample, cu muchii din lemn, ajungem astăzi să ne bucurăm de cele bean bag, mult mai confortabile, dar mai puțin estetice. Astfel, poți înlocui aceste elemente cu scaune sau fotolii noi, potrivite mobilierului existent în casa ta sau tendințelor pe care vrei să le urmezi. 

Canapelele

Cele mai citite articole

Una dintre imaginile emblematice ale apartamentelor sau caselor de acum câțiva ani era cea a canapelei din piele. Pielea a rămas în continuare un material special, cu o eleganță aparte, însă, a început să fie înlocuită cu materiale diferite, cum ar fi textilele. Catifeaua sau velurul, pielea ecologică sau alte materiale mai ușoare și mai confortabile au început să ia locul pielii naturale și să aducă un plus de confort chiar și din punct de vedere vizual. 

Canapelele în sine nu pot fi înlocuite, pentru că ele sunt elemente de mobilier cu o importanță aparte, menite să îți asigure confortul și relaxarea. În aproape orice stil, canapeaua este o adevărată emblemă a bunului gust, așa că, poți folosi huse textile sau canapele din materiale textile, mult mai ușor de îngrijit sau de accesorizat.

Bibliotecile

Bibliotecile masive  au fost mulți ani un punct de atracție al locuințelor, însă, o dată cu apariția stilului scandinav, lucrurile s-au schimbat. Bibliotecile moderne sunt realizate din corpuri modulare de mobilier, care permit o organizare mult mai eficientă. Și pentru că nu vei putea renunța la ideea de bibliotecă în sine, dar, poți amenaja corpuri moderne din mobilă, din lemn sau din materiale noi și inovatoare, care să îți ofere spațiul dorit. 

Mobilierul are nevoie de o schimbare, așa cum și casa ta are nevoie de un nou aspect. Alege întotdeauna mobilierul potrivit, în concordanță cu tendințele moderne de amenajare.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa