Reșița are nevoie de locuri de muncă – Reșița are nevoie și de forță de muncă

de WTA.ro

Reșița are nevoie de locuri de muncă – Reșița are nevoie și de forță de muncă

modelmic

Prezent în studioul Reper 24, primarul municipiului Reșița Ioan Popa a declarat că municipiul de pe Bârzava are nevoie de investiții care să creeze forță de muncă, dar în acest caz trebuie să intervină privații.

Am făcut promovarea orașului peste tot pe unde am fost, i-am invitat să vină, să vadă, le-am expus facilitățile de care vor beneficia; totul depinde acum de investitori. Ceea ce este sigur, e faptul că CEETRUS va construi în zona Mociur un mall, unde vor fi create 600 de noi locuri de muncă. Desigur, cârcotașii vor spune că e puțin, vor spune noi vrem să producem nu să cheltuim banii în aceste magazine. Cred totuși că este un pas în față.

Dacă cineva vine să deschidă o afacere în oraș noi, Primăria Reșița îi vom flanca și le vom oferi tot sprijinul nostru. În ceea ce privește forța de muncă, e adevărat că odată cu desființarea industriei grele foarte mulți s-au reorientat: au plecat spre alte localități, spre alte țări, nimeni nu a stat rezemat de gard așteptând ceva. Dacă vor veni investitori și vor plăti onorabil, cred că municipalitatea va putea să readucă o parte din forța de muncă, cea calificată, înapoi acasă”, a precizat edilul.

Cele mai citite articole

Ioan Popa s-a referit și la sprijinul acordat învățământului dual: „ Avem la această oră 500 de tineri cuprinși în învățământul dual, din care jumătate sunt din afara Reșiței. Am reușit să aducem sânge tânăr și dinamic în oraș, sper să-l avem aici și pe mai departe, iar Primăria îi sprijină pe aceștia oferindu-le cazare și 3 mese zilnic, gratuit. Anul acesta vom avea prima promoție de absolvenți“.

Primarul municipiului a amintit între multe altele și de investițiile în reabilitarea și extinderea unităților de învățământ, dar și despre dotarea cu peste 460 de calculatoare noi a școlilor reșițene. „Niciodată în istoria recentă a orașului, Primăria nu a cumpărat un calculator nou la o școală, pentru că nu este atributul primăriei. Dotarea școlilor se face de către Ministerul Învățământului, dar eu am vrut să am în fiecare clasă, din fiecare școală gimnazială sau liceu, calculatoare noi, cu licență, cu tot ceea ce este necesar“.

Puteți urmări aici întreaga emisiune cu primarul Ioan Popa:


Dan AGACHE

Cele mai citite articole