Revenit în țară și trimis în izolare, un sătmărean s-a intersectat cu sute de persoane

de WTA.ro

Un sătmărean ce s-a întors recent în România a fost trimis în izolare, însă s-a văzut nevoit să străbată toată țara. Concret, acesta a revenit din Franța cu avionul și a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, iar odată ajuns în țară a cerut să fie testat pentru noul coronavirus. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar după ce a completat un formular, sătmăreanului i s-a cerut să plece acasă și să se autoizoleze. Omul s-a conformat și a pornit spre Satu Mare, doar că pe drumul spre casă s-a intersectat cu sute de persoane: ,,Dacă eu, personal sunt purtător de coronavirus!? Câți oameni am îmbolnăvit oare!?”, se întreabă sătmăreanul.

Redăm mărturia sătmăreanului, făcută pe pagina sa de Facebook:

,,Am zburat de la Paris la București. 122 de pasageri la bord. Bun! Nimic rău în asta. La debarcarea în Aeroportul Internațional Henri Coandă primul lucru ne-au obligat să completăm un formular tip(cică, declarație pe propria răspundere) cum că de bună voie o să mergem la domiciliul pe care l-am menționat fiecare. Bun! Tot ok

Am solicitat insistent să mi se facă testarea pentru Covid-19. Ca și răspuns am primit replici de genul :

-Aveți simptome?

Cele mai citite articole

-Credeți că sunteți infectat?

-La finalul discuției cu Politia de frontiera din aeroport mi s-a spus răspicat să plec pentru că mai sunt și alți pasageri de verificat. Verificat cum!?

Mi-am văzut de drum în continuare, iar la următoarele controale din aeroport am întrebat mirat: Astea sunt toate procedurile? Mi s-a răspuns sec: trebuie să mă supun la restricțiile care se aplică.

Am luat un autobuz din aeroport până la Gara de nord București(vreo 20 de călători prezenți), în gara vreo 150 de persoane cu care m-am intersectat doar eu(exchange, fast-food, casa de bilete, chioșc, etc +călătorii care au fost în trenul spre Satu Mare. Minunat

Acuma întrebarea mea este: Dacă eu, personal sunt purtător de Coronavirus!? Câți oameni am îmbolnăvit oare!? Eram dispus să fiu supus oricărei metode de testare sau restricție pentru a mă afla în contact cu alte persoane! Dar, nu mi s-a dispus deloc asta. Concluzia o tragem fiecare dintre noi. Acum sunt în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile (cel puțin), o să îmi respect acest lucru cu strictețe. Dar ce se întâmplă nu e bine deloc!”

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa