Rezultate negative la coronavirus pentru trei persoane din județ

de WTA.ro

Trei persoane din județul Bistrița-Năsăud s-au aflat în același mijloc de transport cu bărbatul din Suceava care s-a întors din Italia și a fost diagnosticat cu coronavirus. Cele trei persoane au fost testate, rezultatele fiind negative.

”Au fost recoltate probe de la trei persoane din județul nostru care s-au aflat în același mijloc de transport cu persoana din Suceava căreia i s-a confirmat prezența virusului Covid-19. Rezultatele probelor au ieșit negative. Cele trei persoane se află în izolare la domiciliu și mai rămân în izolare până se încheie perioada de 14 zile de la intrarea acestora în țară”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Cele mai citite articole

Una dintre persoane este din Șieu. ”Persoanei suspectate de coronavirus i s-au prelevat probe în data de 05.03.2020, iar rezultatele sosite astăzi 06.03.2020 sunt negative. Până la expirarea perioadei de incubație de 14 zile care se încheie în 13.03.2020, persoana împreună cu familia vor rămâne izolate la domiciliu, urmând ca Primăria să le ofere strictul necesar de hrană în această perioadă”, a anunțat primarul comunei Șieu, Ionuț Cifor.

Al șaselea caz de coronavirus confirmat în România, din totalul de nouă până acum, a fost depistat la un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare.

În data de 2 martie, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison şi a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv. El a fost transportat la spitalul din Iași.

Cele mai citite articole