Rochii office: Cum ne îmbrăcăm la birou pe timp de vară? 

de WTA.ro

Vara, dressing-ul perfect pentru birou poate fi o adevărată provocare, dar ținând cont de câteva secrete vom putea face alegerile potrivite. Din rândurile de mai jos vom învăța cum să optăm pentru modele de rochii office în funcție de codul vestimentar și stilul personal, dar și cum să combinăm culorile și imprimeurile pentru un look elegant și profesional. 

Cum să alegem modelele de rochii office în funcție de codul vestimentar și stilul personal 

Piesele de vară pentru birou pot include pantaloni drepți din materiale cu ținută, precum stofă ușoară sau viscoză, cămăși și topuri din materiale ușoare precum bumbac sau mătase, dar și fuste de lungime medie sau rochii office. În alegerea acestora din urmă trebuie să ținem cont de croi și lungime, deoarece respectarea codului vestimentar este esențială în alegerea hainelor chiar și în timpul verii. 

Versatilitatea este un aspect important, mai ales în situații în care trebuie să adaptăm ținuta pentru diferite evenimente de la birou. Alegerea unor modele clasice, care se pot combina cu diverse accesorii și alte elemente vestimentare, este deseori cea mai eficientă soluție.

Este important să fim la curent cu tendințele actuale în modă, dar să alegem piese atemporale, cum sunt de pildă modelele de rochii de vară de la DyFashion care pot fi purtate pe termen lung. Pentru a avea o garderobă care nu se va demoda, contează să investim în câteva piese de calitate, din materiale naturale, care vor dura mai mult.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru rochii de birou în sezonul cald

Pentru a ne simți confortabil și elegant la birou pe timp de vară, este important să optăm pentru materiale naturale, precum bumbacul, stofa ușoară sau in. Acestea permit pielii să respire și ajută la menținerea unei temperaturi confortabile în zilele călduroase. În contrast, texurile sintetice, precum poliesterul, pot crea disconfort termic și transpirație excesivă, de aceea este recomandat să le evităm.

Este important să verificăm și eticheta de îngrijire a materialului, pentru a ne asigura că ținutele de birou vor arăta impecabil și după spălare. 

Cum să combinăm culorile și imprimeurile pentru un look elegant și profesional 

Cele mai citite articole

Pentru a crea o ținută office potrivită pentru sezonul cald, alegerea culorilor și imprimeurilor potrivite este esențială. Culorile deschise și neutre, precum alb, bej sau gri, vor reflecta lumina, ajutând la menținerea unei temperaturi optime în sezonul cald. De asemenea, putem introduce și nuanțe pastelate sau tonuri vii, precum albastru, verde sau corai, pentru a adăuga un plus de energie și vioiciune. 

În ceea ce privește imprimeurile, sunt recomandate modele discrete, care să nu distragă atenția de la imaginea profesională pe care dorim să o proiectăm. Cele geometrice, florale sau abstracte oferă un element vizual atractiv, fără a fi prea încărcat sau nepotrivit pentru mediul office. 

Este important să păstrăm un echilibru între elementele de design. De pildă, regula celor trei culori presupune să nu folosim mai mult de trei nuanțe diferite într-un outfit. De asemenea, se pot combina imprimeurile cu piese uni, pentru un look armonios și coerent. 

Adaptarea ținutelor pentru diferite situații la birou 

Pentru ținute office reușite, este importantă și adaptarea outfit-ului în funcție de context. De exemplu, o rochie cu imprimeu floral poate fi purtată cu un sacou neutru pentru o întâlnire de afaceri, iar pentru o ieșire după program, putem renunța la sacou și putem combina cu accesorii mai colorate. 

Alte piese precum pantofi, bijuterii sau genti pot să completeze corect un look pentru birou, asigurând stilul potrivit și confortul necesar în zilele călduroase de vară. În ceea ce privește pantofii, este recomandat să optăm pentru modele cu toc mic sau mediu, de preferat în culori neutre. 

Bijuteriile ar trebui să fie discrete și elegante, în stil minimalist. O alegere potrivită ar fi cele din argint sau aur alb, care se potrivesc perfect cu rochiile de birou.

În concluzie, prin alegerea pieselor potrivite putem arăta impecabil din punct de vedere profesional în sezonul estival, fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul și comoditatea!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa