Rolul jucariilor interactive din lemn in dezvoltarea cognitiva a copiilor

de WTA.ro

Jucariile indeplinesc un rol esential in ceea ce priveste dezvoltarea copiilor din orice punct de vedere. Cu toate ca in aparenta nu sunt atat de importante si necesitatea celor mici de a se juca ar putea fi interpretata ca un moft, realitatea este cu totul alta. Jocurile si jucariile au un impact urias pentru copiii care se afla in plina etapa de dezvoltare, mai ales din punct de vedere cognitiv. 

Prin intermediul acestora, cel mic are ocazia de a-si exprima libertatea creatoare si de a-si pune creativitatea la incercare cu fiecare ocazie care i se iveste. Din acest motiv, parintii trebuie sa se asigure ca iau in considerare achizitionarea unor jucarii din lemn interactive pentru micutii lor, astfel incat acestia sa isi dezvolte imaginatia tot mai mult, dar si abilitatile sociale. 

4 abilitati dobandite prin intermediul jocurilor interactive

Abilitati cognitive

Jocurile si jucariile interactive, cum ar fi blocurile de constructii sau cele in stil lego contribuie semnificativ la dezvoltarea laturii cognitive inca de la o varsta frageda. Prin intermediul lor, cei mici vor fi capabili sa recunoasca diverse culori, modele, numere sau chiar forme. 

Abilitati sociale

Cele mai citite articole

In primii ani de viata, cei mici au nevoie de un sprijin enorm in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor sociale, care le vor fi de un real folos pe tot parcursul cresterii. Cei care devin sociabili de mici au capacitatea de a lega prietenii cu usurinta si invata sa comunice coerent si clar de la o varsta frageda. Din acest motiv, necesitatea pentru astfel de jucarii si importanta lor creste semnificativ. 

Abilitati motorii

Un alt aspect de-a dreptul esential pentru un copil consta in dezvoltarea adecvata a abilitatilor motorii. Astfel, cei mici reusesc sa isi miste bratele, degetele si picioarele cu ajutorul jocurilor de echilibru. Acestea sunt de-a dreptul importante si in ceea ce priveste dezvoltarea adecvata a muschilor.

Abililitati lingvistice

Socializand inca de la o varsta frageda, copilasul reuseste sa dezvolte o putere mai mare asupra articularii corecte a cuvintelor, contribuind semnificativ la construirea unei dictii ireprosabile. 

Cu alte cuvinte, jucariile interactive din lemn nu sunt doar un mijloc prin care cei mici reusesc sa se dezvolte adecvat, ci sunt si un adevarat partener care le este alaturi in timpul progresului pe care il experimenteaza in fiecare zi. Astfel, parintii nu trebuie sa neglijeze sub nicio forma puterea de influenta pozitiva pe care jucariile interactive le au fata de copii.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa