ROMÂNIA 10 ÎN 10 – prezentată la Giurgiu de Ilan Laufer și Alexandru Coita

de WTA.ro

„De la intrarea în UE, venitul pe cap de locuitor a crescut cu aproximativ 70%, dar gradul de convergență cu țările dezvoltate a fost mult mai mic, în condițiile în care alergăm după „ținte în mișcare.”

Este clar că dacă vrem să trăim ca în Vest trebuie să rupem ritmul și să ne desprindem din pluton!

Proiectul România 10 în 10 își propune ca, într-un orizont de timp de 10 ani, România să facă saltul decisiv, de la un stat cu un grad de dezvoltare mediu spre clubul țărilor prospere. Ne propunem ca în următorul deceniu să ducem România printre cele mai dezvoltate 10 țări din Uniunea Europeană. Experiența unor state ca Spania sau Irlanda arată că acest lucru este posibil.

Însă, pentru a ajunge acolo unde ne dorim, România  trebuie să schimbe paradigma de dezvoltare. Trebuie să trecem de la modelul conflictual la cel consensual. Altfel spus, trebuie să înțelegem că putem reuși doar dacă tragem toți la aceeași căruță.

Cele mai citite articole

Mai trebuie să trecem de la gândirea pe termen scurt, heirupistă, la conturarea și implementarea metodică și riguroasă a unei viziuni pe termen lung. Nu se mai poate să schimbăm peste noapte legi și reglementări în funcție de cine este la guvernare”, astfel sună mesajul transmis sâmbătă, 1 februarie, de către membrii fondatori ai noii formatiuni politice, Platforma Social Liberală, Harry Ilan Laufer, Alexandru Coita și Vlad Danciu, prezenți la Giurgiu.

Evenimentul găzduit de Ateneul „Nicolae Bălănescu” din municipiul nostru, la care au participat câteva zeci de giurgiuveni, face parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde vizite și lansări în aproape toate municipiile reședință de județ, precum și orașe importante din România.

(Jurnal)

 

Cele mai citite articole