Romii din Balș care au ieșit din locuințe, găsiți și amendați de poliție

de WTA.ro

Șase bărbați au fost amendați de poliție după ce au ieșit, sâmbătă, din locuințe. Ei s-au strâns pe stradă și au pornit formând un grup din ce în ce mai mare, cu intenția declarată de a ajunge la primar. Intentionau să-l someze să le dea ajutor, pentru că nu mai pot merge la lucru. GdS a scris despre „revolta” romilor din Bals.

Polițiștii i-au identificat pe „capii“ așa-zisei revolte, folosindu-se de imaginile postate pe o rețea de socializare chiar de unul dintre cetățenii romi. Politistii i-au amendat pentru că au încălcat legislația și au ieșit din curți formând un grup mai mare de trei personae.

Romi din Bals care au incalcat Ordonanta Militara (Foto: captura video de pe Facebook)

Cele mai citite articole

„În urma imaginilor aparute pe o rețea de socializare,  polițiștii din cadrul Poliției orașului Bals s-au autosesizat și efectuează verificări pentru a identifica persoanele respective și pentru a stabili situația de fapt, urmând a fi luate măsuri dacă au fost încălcate prevederile legale în vigoare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bals au identificat 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, toți din orașul Bals.

Au primit amenzi de 5.000 de lei de persoana

La data de 28 martie 2020, în jurul orei 14.00, aceștia  au circulat în afara locuinței, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună“, a anunțat IPJ Olt. Politia a anuntat că șase persoane au fost amendate în total cu 30.000 lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020. In medie, inseamna ca fiecare din cei sase barbati au primit o amenda de 5.000 de lei. Este amenda maxima care se poate acorda, dupa aparitia Ordonantei Militare mentionate.

„Menționăm că cei șase nu erau carantinati și nu făceau parte din categoria persoanelor izolate la domiciliu“, a mai transmis IPJ Olt. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa