Rutina de îngriire a tenului gras în funcție de anotimp

de WTA.ro

Tenul gras are nevoie de o îngrijire specială, fiind expus la apariţia punctelor negre şi a coşurilor, de aceea se recomandă o rutină zilnică specifică. Din ritualul de fiecare zi nu trebuie să lipsească o cremă de faţă bio, hidratantă, din ingrediente naturale, care are rolul de a regla cantitatea de sebum. Poţi alege creme pentru ten gras, cu SPF, care menţin tenul mat pe tot parcursul zilei, minimizează porii şi au în plus rolul de a menţine machiajul mai mult timp. Pe timpul nopţii, tenul gras şi acneeic poate fi îngrijit cu o cremă protectoare cu antioxidanţi şi fitonutrienţi, care are rolul de a detoxifia tenul încărcat. Cremele uniformizante cu extract de melc, elastan şi colagen au în compoziţie ingrediente active naturale care elimină imperfecţiunile pielii, estompează acneea şi ridurile şi ajută la regenerarea pielii. 

Care sunt cauzele apariției tenului gras

Seboreea, sau tenul gras, este o afecțiune de natură dermatologică, care se manifestă prin secreția excesivă a glandelor sebacee. De cele mai multe ori, această secreție este însoțită și de mărimea în volum a acestora. De regulă, seboreea se manifestă la pubertate, odată cu schimbările hormonale, iar la vârsta adultă se estompează, dar există cazuri în care această afecțiune poate dura pe tot parcursul vieții. 

Există mai mulți factori care determină îngrășarea tenului, iar cel mai frecvent este moștenirea genetică. În general, tenul gras este moștenit de la părinți. De asemenea, dezechilibrele hormonale pot duce la o secreție excesivă de sebum, iar tenul va deveni din ce în ce mai gras. 

Igiena și rutina de îngrijire joacă de asemenea un rol important. În cazul în care cureți tenul în exces, glandele sebacee vor încerca să suplinească lipsa hidratării și vor produce sebum în cantități mult mai mari. Folosirea unor produse nepotrivite pentru tipul tău de ten poate duce în timp la îngrășarea pielii, de aceea este important să îți creezi o rutină de îngrijire care are la bază doar produse cosmetice destinate tipului tău de ten. Dacă ai tenul gras, include în rutina ta creme de fata pentru tenul gras din ingrediente organice, naturale, care nu vor dezechilibra pH-ul pielii și o vor menține sănătoasă și hidratată corespunzător. 

Tenul gras este foarte ușor de recunoscut, pielea fiind uleioasă la atingere, mai ales în zona T. În plus, secreția excesivă de sebum poate duce la apariția acneei. Un alt efect sunt porii dilatați, iar pielea capătă aspect de coajă de portocală. Un alt semn prin care îți dai seama că ai tenul gras sunt punctele negre, deoarece porii dilatați atrag impuritățile din atmosferă.

Cum îngrijești tenul gras

Cele mai citite articole

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a combate apariția tenului gras este să adopți o dietă cât mai echilibrată, bazată pe alimente naturale, fără alimente procesate, zahăr și grăsimi. Hidratează-te corespunzător! Bea cât mai multă apă și evită băuturile carbogazoase, care conțin zahăr, îndulcitori și arome sintetice, care cauzează producția în exces de sebum. 

Este important să cureți tenul dimineața și seara cu apă micelară, pentru a elimina toate impuritățile și celulele moarte. De asemenea, folosește un scrub cu particule fine, pentru a nu irita pielea și pentru a nu produce dezechilibre. De asemenea, este recomandat să folosești măști destinate tenului gras, de 2 ori pe săptămână. Folosește produse din ingrediente naturale astringente, care nu irită tenul și care îi oferă hidratare fără a provoca o producție excesivă a glandelor sebacee. Vitamina C, extractul din arbore de ceai sau neem sunt ingrediente recomandate pentru tenul gras.

În timpul verii, temperaturile ridicate pot agrava problemele tenului gras, mai ales dacă nu îți creezi o rutină potrivită de îngrijire. În lunile calde, este recomandat să cureți tenul cu un produs special conceput pentru acest tip de piele. Este de asemenea important să hidratezi tenul, cu creme cu texturi ușoare și formule naturale, pe care să le aplici și dimineața și seara. 

Iarna, tenul gras are în continuare nevoie de hidratare și de aplicarea unor produse care au la bază ingrediente astringente. Evită aplicarea în exces a produselor cosmetice, pentru că un surplus poate duce la dezechilibre la nivelul pielii, care vor atrage o producție mai mare de sebum. 

Dacă ai tenul gras, este important să folosești produse special create pentru a răspunde nevoilor acestui tip de piele și să adopți rutine de îngrijire și un stil de viață sănătos. Alege produse cosmetice naturale pentru tenul gras și folosește-le fără a sari etapele de îngrijire, iar excesul de sebum va fi eliminat!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa