SCANDAL. Document neoficial despre obligativitatea măștilor în Mureș, publicat pe Facebook! Reacția prefectului, fermă!

de WTA.ro

Viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, Sergiu Papuc, a publicat duminică, 5 aprilie, pe pagina sa de Facebook, un document atribuit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, potrivit căruia începând de luni, 6 aprilie, pe teritoriul județului Mureș ar fi obligatorie utilizarea mijloacelor de protecție pentru acoperirea gurii și a nasului (măști, eșarfe, fulare, etc.) în spații publice, spații comerciale, instituții publice, agenți economici și entități care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public.

Papuc: ”Eu cred totuși că sunt sursă credibilă. Nu mă aventurez să public ceva neverificat”

”Informație de interes public”, a scris viceprimarul social-democrat al municipiului Târgu-Mureș.

În scurt timp, documentul a devenit viral, având sute de distribuiri și comentarii, unele dintre ele neîncrezătoare având în vedere că hotărârea nu avea nicio semnătură sau ștampilă a vreunei instituții.

”Eu cred totuși că sunt sursă credibilă. Nu mă aventurez să public ceva neverificat”, i-a răspuns Sergiu Papuc unui internaut suspicios.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, viceprimarul municipiului Târgu-Mureș a precizat că a primit documentul pe surse, din partea unui membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș.

Cele mai citite articole

Deși inițial postase documentul cu certitudine de 100%, după mai multe comentarii suspicioase (și probabil și convorbiri telefonice), viceprimarul Sergiu Papuc și-a editat postarea, completând expresia ”Informație de interes public” cu cuvântul ”draft”.

Prefect: ”Este doar o știre falsă, diseminată cu încălcarea legii”

La o oră și un pic de la postarea inițială a viceprimarului Sergiu Papuc, a venit și reacția oficială a Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Potrivit Biroului de presă al instituției, ”în spațiul public circulă un draft al unui material, aflat în lucru la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș”, iar ”documentul nu are un caracter oficial în acest moment, forma lui finală urmând să fie adoptată mâine.”

“Sunt inacceptabile asemenea practici și îi descalifică pe cel(cei) care a(u) făcut-o. Acest document a fost transmis către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență sub forma unui proiect de hotărâre, în vederea dezbaterii, fiecare membru având inițiative cu privire la conținutul și forma acestuia. Forma finală a documentului va intra în vigoare abia după adoptarea sa de către toți membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și publicarea pe site-ul Instituției Prefectului-județul Mureș. Până atunci este doar o știre falsă, diseminată cu încălcarea legii. De asemenea, vă comunic că se redactează plângerea penală cu privire distribuirea în spațiul public a informațiilor care nu aveau caracter public, plângere care va fi înaintată organului de cercetare penală competent”, a declarat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Alex TOTH

 

Post-ul SCANDAL. Document neoficial despre obligativitatea măștilor în Mureș, publicat pe Facebook! Reacția prefectului, fermă! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa