Scaunele de masă: Beneficiile lor în hrănirea copiilor

de WTA.ro

Pe măsură ce se dezvoltă și își deprinde diferite abilități, copilul va începe să facă numeroase activități uzuale de unul singur. Iar prin intermediul accesoriilor potrivite și le va putea perfecționa cu ușurință astfel încât să devină un viitor adult independent care se poate baza pe sine la îndeplinirea oricărei provocări.

De exemplu, în primele luni de viață, bebelușul este hrănit de către mama sa. În timpul alăptării se creează o conexiune magică de care mămicile își doresc să se bucure cât mai mult timp. Însă, la un moment dat, copilul trebuie să învețe să mănânce singur.

Iar pentru a se adapta ușor la schimbările ce au loc, vei avea nevoie ca părinte de articole de mobilier adaptate vârstei lor, așa cum sunt de exemplu, aceste scaune masă bebe oferite de Drool, ce pot fi completate de o masă adecvată, recipiente de mâncare, tacâmuri și boluri simpatice etc.

  • Cum poți simplifica trecerea de la alăptare, la procesul clasic de hrănire?
  • Cum contribuie un scaun de masă pentru copii la dezvoltarea copilului?

Cum poți simplifica trecerea de la alăptare, la procesul clasic de hrănire

Să renunți definitiv la alăptat nu e o misiune ușoară pentru niciun părinte. Iar copiii nu sunt mai prejos, întregul proces devenind o obișnuință pentru aceștia. La această vârstă fragedă copilul nu este capabil să gândească și să înțeleagă că mama nu-l mai poate hrăni la sân din cauza unor diferite probleme medicale sau personale, ori pentru că el ajunge la vârsta la care trebuie să înceapă diversificarea astfel încât să crească mare și sănătos.

Design fără titlu (11)

Nu e însă o misiune imposibilă, după cum putem vedea din exemplul mămicilor care deja au făcut acest pas. Însă este important modul în care o faci. De exemplu, se recomandă ca odată ce puiul tău începe să se apropie de vârsta la care poate sta în șezut, să-l pui treptat, chiar și timp de câteva minute, în scaunul de hrănit. Folosește-te de diferite jocuri și jucării pentru a-i atrage atenția și a-l face să se simtă confortabil.

Cele mai citite articole

Pentru unii copii poate fi comod și încurajator să-și vadă părinții că mănâncă odată cu ei. Treptat, ideal e să renunți gradual la mesele la sân, în detrimentul celor uzuale, dacă nu vrei să te oprești brusc din alăptat. Ghidează-te inclusiv în alegerea unor mâncăruri atractive atât din punct de vedere al gustului, cât și al mirosului. Formele interesante îi vor încuraja pe copii să se joace cu mâncarea și în cele din urmă, să o consume.

Cum contribuie un scaun de masă pentru copii la dezvoltarea copilului?

Înțărcarea se va transforma într-o adevărată reușită dacă vei alege să ai la îndemână un scaun de masă pentru copii. De ce nu un scaun și o masă oarecare? În primul rând pentru că micuții au nevoie de timp, de adaptare. Ori scaunele pentru copii și bebeluși sunt ergonomice din toate punctele de vedere, concepute special astfel încât să le asigure o poziție corectă și comodă atunci când aceștia mănâncă.

Magazinul copiilor și al mămicilor fericite Drool.ro dispune de o gamă variată de scaune bebeluși care se vor dovedi a fi cea mai bună investiție în dezvoltarea copilului. Cele mai atractive scaune pentru copii sunt cele multifuncționale oferite de Skiddou și MamaToyz unde găsești modele pe care le poți folosi începând cu vârsta de 6 luni și până la 3-5 ani.

Scaunele de masa Skiddou pot fi ușor de transformat în scaune înalte pentru micuți și scaune mici, cele din urmă fiind ideale atunci când puiul tău crește. Vin cu o tapițerie lavabilă din piele ecologică și cu o tavă pe care poți amplasa mâncarea astfel încât să-i fie ușor să mănânce singur. Ca să nu-ți faci griji în ceea ce privește siguranța, de exemplu, că s-ar putea lovi, prezintă și o centură cu sistem de prindere în 5 puncte.

IMG_256

Minunate sunt și scaunele MamaToys din lemn de mesteacăn, ce pot fi ajustate pe diferite trepte de înălțime și folosite până la momentul în care copilul tău atinge 50 de kilograme. Dacă ai visat să-ți crești copilul după stilul Montessori, aceste scaune sunt alegerea perfectă. Nu prezintă margini ascuțite, după utilizare se poate plia și depozita în spații mici, înguste, respectând întru tocmai cele mai exigente standarde de calitate.

Prin urmare, în timp ce copilul tău folosește un astfel de scaun, va fi încurajat să-și folosească mânuțele pentru a mânca și se va folosi de abilitățile cognitive pentru a descoperi o nouă etapă necesară în viața și bună dezvoltare a acestuia.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa