Scene dramatice în centrul Bucureștiului. Poliția, către oameni: „Plecați! Vreți să bubuiți aici?”. Alerta s-a dovedit falsă

de WTA.ro

Alertă în zona Pieței Unirii din București, pe Bulevardul Corneliu Coposu, colț cu Bulevardul Matei Basarab, lângă o benzinărie. Un bărbat a apelat numărul 112 și a amenințat că are o bombă în mașină și se va detona. Mai multe forțe de ordine au intervenit la fața locului. Cercetările au scos la iveală faptul că a fost o alarmă falsă.

UPDATE ora 17:11: Poliția a informat că nu s-au găsit materiale pirotehnice în interiorul mașinii, iar bărbatul a fost transportat la spital pentru investigații.

UPDATE ora 13:00: Serviciul Român de Informații a confirmat că un bărbat a făcut mai multe amenințări, care „se constituie într-un incident de securitate”.

„A amenințat că deține material exploziv în portbagajul autoturismului său”, a anunțat SRI, într-un comunicat, precizând că bărbatul a fost reținut.

„Echipa pirotehnică a SRI se află la fața locului, a fost instituit perimetrul de siguranță și se procedează la investigarea pirotehnică a mașinii”, precizează instituția.

Astăzi, în jurul orei 10:50, un bărbat a anunţat la numărul de urgență 112 că are de gând să îşi detoneze maşina și că pot fi victime.

Incidentul a avut loc în apropierea unei benzinării din Sectorul 3 al Capitalei, în zona Bulevardului Corneliu Coposu.

Cele mai citite articole

După verificări, s-a constatat că bărbatul are 49 de ani şi este din judeţul Braşov. Acesta a fost localizat, identificat şi este în custodia poliţiştilor.

UPDATE ora 12:56: Poliția Capitalei a anunțat oficial că un bărbat a apelat numărul de urgență 112 și a amenințat că-și detonează mașina.

„Bărbatul a fost localizat, identificat și în prezent este în custodia polițiștilor. Autoturismul său a fost depistat în sectorul 3, în zona Bulevardului Corneliu Coposu”, a anunțat instituția, într-un comunicat.

Având în vedere că este în apropierea unei benzinării, persoanele au fost evacuate și a fost constituit un perimetru de siguranță. La fața locului se află polițiști ai Brigăzii Rutiere, care au restricționat traficul în zonă, precum și polițiști ai Serviciului Acțiuni Speciale.

Poliția Capitalei:

Știrea inițială: Martorii oculari susțin că o persoană aflată într-o mașină, în zona Piața Unirii, pe Bulevardul Corneliu Coposu, ar vrea să se arunce în aer. Un polițist strigă la oameni: „Plecați! Plecați! Vreți să bubuiți aici?”.

10 mașini de Poliție au blocat traficul în zonă, iar oamenii au fost scoși din benzinăria aflată în apropiere. La fața locului sunt prezente și trupe antitero, plus două microbuze speciale.

Poliția filmează tot, iar curioșii care asistă la scenă sunt îndepărtați.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa