SCJU Sibiu, singurul spital COVID din județ – Cel din Mediaș va fi rezervă

de WTA.ro

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este singurul spital din județ care va trata pacienții infectați cu noul coronavirus. Totodată, Spitalul Municipal Mediaș va constitui rezervă pentru secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu și pentru Spitalul Militar de Urgență Sibiu. 

„În completarea ordinului de ministru, nr. 533/29.03.2020 pentru aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19 și a listei spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, facem următoarele precizări:

– În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, din 29.03.2020, s-a hotărât ca Spitalul Clinic Județean Sibiu să fie Spital COVID la nivelul Județului Sibiu.

– În aceeași locație vor continua să funcționeze secțiile ce se află în clădirea Secției de Obstetrică și Ginecologie; Secția de Oncologie va fii relocată în spațiile Secției ORL, ambele având acces direct din Bulevardul Corneliu Coposu.

– Spitalul Militar de Urgență Sibiu va prelua cazurile de chirurgie, oftalmologie și ORL.

Cele mai citite articole

– Spitalul CFR va prelua cazurile de endocrinologie, medicină internă, diabet, gastroenterologie, precum și Medicală I și II.

– Spitalul Orășenesc Cisnădie va prelua cazurile de nefrologie fără dializă.

– Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, va prelua cazurile COVID copii pe strada Pompeiu Onofrei, iar cazurile fără COVID pe strada Gh. Barițiu și pe strada Transilvaniei.

– Spitalul Municipal Mediaș va constitui rezervă pentru secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Sibiu și pentru Spitalul Militar de Urgență Sibiu”, informează Insituția Prefectului Județelui Sibiu.

Vezi aici care sunt obligațiile spitalelor și regulile privind folosirea echipamentului de protecție.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa