Școala duală de la Reșița merge mai departe! 151 de locuri, disponibile în anul școlar 2020-2021!

de WTA.ro

scoala duala

151 de locuri vor fi disponibile în anul școlar 2020-2021 pentru tinerii care optează pentru învățarea unei meserii prin intermediul școlii duale din Reșița. Absolvenții de gimnaziu se vor putea specializa în peste 10 meserii, contractele cadrul pentru viitorul an școlar fiind semnate săptămâna aceasta la sediul Primăriei Reșița.

„Deja netezim calea pentru anul școlar viitor! Primăria Municipiului Reșița, alături de Colegiul Tehnic Reșița, Colegiul Economic al Banatului Montan și 35 de agenți economici, a semnat contractele cadru pentru o ofertă generoasă a toamnei 2020, marca Școala Duală Reșițeană!

Vor fi 151 de locuri alocate absolvenților de clasa a VIII-a de pretutindeni, în sectoarele producție și servicii. Elevii se vor putea specializa în următoarele meserii: sudor, electrician, lăcătuș, mecanic auto, tâmplar, ospătar, bucătar, lucrător hotelier, brutar-patiser, comerciant-vânzător”, anunță reprezentanții Primăriei Reșița.

Ca și în anii anteriori, Primăria Reșița va oferi cazare și masă gratuită pentru elevii din afara municipiului care optează pentru școala duală. În plus, elevii vor beneficia de o bursă de 200 lei de la stat și de o bursă tot de 200 lei de la agentul economic la care își vor desfășura practica.

Cele mai citite articole

Anul acesta este unul deosebit de important pentru școala duală reșițeană, peste câteva luni prima promoție de elevi care au optat pentru această formă de învățământ urmând să intre pe piața muncii.

Citește și Școala duală de la Reșița, o formulă de succes! „Bolojan a instituit același sistem. L-a văzut la noi și l-a copiat”!

foto: arhivă

Karina TINCUL

 

Cele mai citite articole