Școală profesională în sistem dual, lângă fosta fabrică Romcarbon. Absolvenții vor avea locuri de muncă asigurate

de WTA.ro

Școală profesională în sistem dual, lângă fosta fabrică Romcarbon. Absolvenții vor avea locuri de muncă asigurate

invatamant-profesional-elevi

O şcoală profesională în sistem dual ar putea apărea, în viitorul apropiat, în municipiul Buzău. Anunțul a fost făcut de către șefa Inspectoratului Școlar Județan Buzău, Florina Stoian. Instituția de învățământ va funcționa în clădirea fostului liceu tehnic „Costin Nenițescu”, de pe strada Transilvaniei.

Școala în sistem dual este unitatea de învățământ care are scopul de a livra forța de muncă necesară angajatorilor și se face pe baza solicitării operatorului economic.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean estimează că școala profesională de la Buzău ar putea fi inaugurată la începul anului școlar 2021 – 2020. Mai devreme nu se poate, spun cei de la inspectorat, din motive birocratice.

Cele mai citite articole

Noua unitate de învățământ va avea ca model Școala Profesională Germană „Kronstadt” din Brașov și vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare.

Școala profesională în sistem dual se va înființa cu bani din bugetul local, edilul Buzăului, Constantin Toma, fiind un aprig susținător al proiectului – dar cu sprijinul unor agenţi economici din județ.

Practic, fiecare clasă va fi dotată cu aparatură și tehnică de practică de către societatea comercială interesată în formarea de personal calificat pentru un anumit domeniu de activitate.

Sistemul de învățământ dual este înscris în sistemul de stat gratuit, fiind susținut de Ministerul Educației Naționale.

Cele mai citite articole