Se construiește un spital modular la Miercurea Ciuc

de WTA.roLuni, 13 aprilie 2020 a început amplasarea unui spital modular în vecinătatea secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Cu acest amplasament se va mări spațiul pentru îngrijirea bolnavilor și vor fi disponibile saloane care pot fi izolate la nevoie.

Consiliul Județean Harghita, în a cărei subordine funcționează Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, a cumpărat 4 containere pentru spital. Acestea au ajuns în data de 13 aprilie 2020 la Șumuleu Ciuc, în vecinătatea secției de boli infecțioase a spitalului. Aici se va construi în spital modular, care va fi alcătuit din 7 containere. Spitalul cumpără și ea 4 containere din donația de 100 000 lei primită de laFutballKlubCsíkszereda. Este în curs achiziționarea acestor 4 containere, din care trei vor completa spitalul modular de la Șumuleu și unul va fi folosit pentru triaj în fața Unității de Primiri Urgențe al spitalului.

 

Cele mai citite articole

Angajații spitalului au pregătit terenul și după ce containerele vor fi puse la locul lor, se va face racordul la apă, canalizare și electricitate. Asigurarea mobilierului medical pentru noile saloane este în curs.

 

După amplasarea spitalului modular, secția de boli infecțioase, care acum deservește bolnavi suspecți de coronavirus și bolnavi cu coronavirus, va beneficia de încă zece paturi. „Pe lângă mărirea spațiului, spitalul modular oferă și posibilitatea izolării unor saloane dacă va fi cazul” – a explicat Konrád Judit, managerul spitalului.

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa