Se întoarce Djokovic la Australian Open 2023? Ce șanse are la cucerirea trofeului

de WTA.ro

Pentru mulți dintre iubitorii tenisului, Australian Open reprezintă cel mai important turneu de Grand Slam. De ce? Pentru că este competiția majoră care deschide sezonul în tenisul global. Spectacolul din cadrul turneului de la Antipozi este deseori savuros, mai ales că vine după o perioadă lungă de așteptare, pentru fani.

În 2023, turneul se va disputa în perioada 16 ianuarie – 29 ianuarie, iar la start ar putea să fie prezent și Novak Djokovic. După problemele din 2022, atunci când sârbul a fost actorul principal al unei controverse incredibile, Djokovic vrea să obțină un nou succes și să se apropie de rivalul său, Rafa Nadal, în ierarhia titlurilor de Mare Șlem. 

Novak Djokovic, revenire la Australian Open?

Dacă vrei să trăiești la maximum evoluțiile jucătorilor tăi preferați, intră aici pentru a paria pe tenis și profită de cotele excelente pe care Nadal, Djokovic sau Alcaraz le au. În cazul în care vrei să pariezi pe Australian Open, trebuie să știi că Djokovic este principalul favorit la cucerirea trofeului, cu o cotă de 2,60. Campionul din 2022, Rafael Nadal, are cota 8,00 pentru un succes, în vreme ce finalistul ediției precedente, Daniil Medvedev este cotat cu 3,75. 

Sârbul Djokovic a lipsit de la precedenta ediție a turneului, în ianuarie 2022 având loc o adevărată saga ce l-a avut în centru pe fostul număr 1 mondial. Djokovic a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, iar autoritățile de la Antipozi i-au respins cererea de a intra în țară și de a participa la cel mai galonat turneu de tenis pe care îl găzduiește Australia. 

Cele mai citite articole

Discuțiile au fost foarte complexe, iar Djokovic și-a petrecut ore bune în aeroport, înainte de a se întoarce în Europa. Pentru 2023, însă, se pare că regulile australienilor s-au relaxat, iar Djokovic este din nou binevenit pe teritoriul țării lor, conform declarațiilor oficiale. Astfel, sârbul are ocazia de a cuceri un nou titlu de Grand Slam.

El are în palmares 21 de astfel de succese, fiind al doilea cel mai galonat tenismen al tuturor timpurilor. Singurul sportiv care îl depășește este chiar Rafael Nadal. Ajuns la 36 de ani, spaniolul va participa și el la Australian Open, în cazul în care nu intervine o accidentare neprevăzută sau o altă situație ieșită din comun. 

Rafael Nadal are în palmares doar două titluri cucerite la Antipozi! În afara celui din 2022, Nadal a mai câștigat un titlu în 2009. De cealaltă parte, Djokovic a câștigat titlul de la Australian Open de nu mai puțin de nouă ori! El s-a impus în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021. Este, de altfel, competiția de Mare Șlem pe care Djokovic a câștigat-o de cele mai multe lro.

Tocmai de aceea, sârbul își dorește extrem de mult să participe la ediția din 2023 și să cucerească un nou trofeu care să îl ajute să se apropie de Nadal. Pentru pariori, însă, nu sunt de ignorat nici alți tenismeni care ar putea avea un cuvânt de spus. Este vorba despre Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas sau Casper Ruud. 

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa