Se pregătește terenul pentru o nouă axă de circulație la Reșița! Vor fi porțiuni cu patru benzi și piste de biciclete!

de WTA.ro

Se pregătește terenul pentru o nouă axă de circulație la Reșița! Vor fi porțiuni cu patru benzi și piste de biciclete!

modelmic

Municipiul Reșița se transformă încet-încet într-un adevărat șantier. În ședința Consiliului Local de astăzi, primarul Ioan Popa a anunțat că se pregătește deja terenul pentru implementarea unui alt proiect de amploare și anume deschiderea unei axe de circulație spre Mociur, axă care va continua inclusiv în zona Casei de Cultură și care va prelua și traficul greu în oraș în perioada în care se va lucra la proiectul de reintroducere al tramvaiului.

Masterplanul pentru realizarea drumului care va porni de pe Calea Caransebeșului, pe lângă Liceul Traian Vuia, spre Țerova și prin zona fostului UCMR Turnate a fost deja în mare parte conturat, a anunțat edilul, care a avertizat că proiectul va presupune o serie de dezmembrări de terenuri, demolări și chiar expropieri, așa cum se întâmplă de obicei în cazul proiectelor ample de urbanism și dezvoltare.

„Cel mai important este că am identificat alături de urbaniști cam care ar fi planul drumurilor. Am avut nevoie de la ei de două lucruri: să știu cam pe unde trebuie să meargă drumurile și pe unde ar trebui să fie amplasat Aqualandul astfel încât să pot să dau drumul la realizarea sf-lui pentru Aqualand.

Legat de drumuri va trebui să facem acum un studiu de fezabilitate și să legăm zona de la Traian Vuia cu Fântânilor – Casa de Cultură, pe malul drept al Bârzavei. În acest sens va trebuie să facem măsurători cu topometriștii pentru că avem porțiuni de drum și cu patru benzi, două benzi pe sens, cu spațiu verde între benzi, piste de biciclete, este o operațiune destul de mare. Din fericire o bună parte din acest drum va fi făcut printr-un proiect cu fonduri europene și mă refer la porțiunea de drum dintre Mociur – zona căminelor și Fântânilor, pentru că este prins în proiectul cu centrul multifuncțional, cel de 5 milioane de euro. Va trebuie să găsim resurse și pentru cealaltă parte de drum.

Cele mai citite articole

La calea ferată de la Fântânilor vom lărgi puțin drumul și s-a putea să facem două giratorii, unul în amonte și unul în aval, astfel încât să nu faci stânga cum vii de la Casa de Cultură, la barieră, ci să mai continui 100-200 de metri, te întorci în sensul giratoriu și faci dreapta. La fel și în cealaltă parte, astfel încât să evităm problemele de trafic”, a explicat primarul Ioan Popa.

Conform edilului, în cadrul proiectului vor fi construite și câteva poduri rutiere peste Bârzava.

Citește și Cum va arăta centrul multifuncțional ridicat la Reșița, în locul bazinului de înot de la 7 noiembrie!

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole