Se reduce prețul gigacaloriei, la Mangalia

de WTA.ro

Se reduce prețul gigacaloriei, la Mangalia

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind reducerea prețului la încălzire pe timpul iernii, pentru populație. Proiectul inițiat de primarul Radu Cristian prevede reducerea costurilor de producție a unei gigacalorii, ca urmare a diminuării prețului de achiziție a gazelor naturale, în baza unei decizii guvernamentale.

Societatea locală de termoficare Goldterm Mangalia S.A. a întocmit documentația necesară diminuării prețului de producție la gigacalorie, pe care o va înainta către ANRE pentru aprobarea noului preț. După avizarea dosarului, primarul Radu Cristian va iniția un alt proiect de hotărâre, prin care va cere Consiliului Local să aprobe noul preț de producție a unei gigacalorii, precum și prețul de facturare către populație, în urma acordării subvenției de la bugetul local.

”Obiectivul nostru este să ajutăm populația, mai ales că sunt mulți oameni cu salarii mici și venituri reduse. Vom face toate eforturile necesare, astfel încât, subvenția acordată de la bugetul local să fie în sprijinul cetățeanului, iar factura către populație să poată fi suportată și de cei cu venituri mai mici”, a precizat edilul Mangaliei.

Potrivit estimărilor municipalității, prețul de facturare a unei gigacalorii către populație ar putea să scadă, de la 238,61 de lei, la aproximativ 200 de lei, începând cu 1 martie.

După aprobarea dosarului de către ANRE, prețul de producție a unei gigacalorii va scădea de la peste 500 de lei, la aproximativ 470 de lei. Pentru eficientizarea activității, Goldterm Mangalia continuă programul de contorizare individuală gratuită, astfel încât cetățenii să plătească exact cât consumă, iar cei debranșați cu mai mulți ani în urmă, să poată reveni în sistemul centralizat de termoficare.Totodată, societatea locală de termoficare va implementa programul guvernamental de modernizare a rețelelor de distribuție, pentru reducerea pierderilor de pe traseu și implicit reducerea costurilor către cetățeni.


Mangalia News, 01.02.2020.


Cele mai citite articole

The post Se reduce prețul gigacaloriei, la Mangalia appeared first on Mangalia News.

Cele mai citite articole