Seara de meci de fotbal la TV: 5 idei de party food

de WTA.ro

Pentru orice microbist adevărat, serile cu meciuri la televizor sunt adevărate evenimente, care trebuie marcate așa cum se cuvine. Pentru a trăi mai intens emoțiile și a simți atmosfera de stadion, ai nevoie de compania câtorva prieteni cu aceeași pasiune dar și de o pregătire prealabilă, iar noi iți vom da câteva idei în acest sens.

Popcorn, în loc de semințe

În mod tradițional, pe stadioanele din România se consumă cantități impresionante de semințe, dar când ești la tine acasă nu ți-ar conveni că umpli covorul de coji. O alternativă pentru „bomboanele agricole” o constituie popcornul, ușor de preparat chiar și în cantități mari. Poți cumpăra de la orice hypermarket boabe de porumb pentru floricele pe care să le pregătești într-un ceaun, înainte de meci, acestea fiind mai savuroase decât cele făcute la microunde.

Chipsuri și alune

Când îți inviți prietenii să vă uitați la meci împreună, e bine să te aprovizionezi din timp și cu câteva pungi de chipsuri și alune. Nu neapărat pentru că vi s-ar face foame în timpul meciului, dar tensiunea partidei generează involuntar nevoia de a ronțăi ceva, iar chipsurile și alunele sunt cele mai potrivite. Totodată, poți să mai pui pe masă niște covrigei sărați și niște sticksuri.

Pizza, burgeri sau hot-dogs

Deși blamate de nutriționiști, alimentele tip fast-food se potrivesc de minune în meniul unei seri cu meci la TV, mai ales dacă a doua zi ieși la un fotbal cu prietenii, să mai ardeți din calorii. Alegerea se face în funcție de preferințele fiecăruia, cel mai simplu fiind să comanzi mâncarea și să aștepți să te sune curierul. Poți comanda pizza, burgeri sau hot-dogs, sau poți cumpăra ingredientele și să prepari totul la tine acasă, înainte de meci.

Ce se bea cel mai bine la meci

Cele mai citite articole

Cu atâta mâncare pe masă nu trebuie să lipsească din meniu băuturile, mai ales că am vorbit până acum de alimente care își provoacă sete.

  • Bere – majoritatea microbiștilor asociază în mod automat fotbalul cu berea, așa că o seară cu meci la televizor e de neconceput fără acest ingredient. Fă-ți din timp provizii de bere și ține-o la rece până la ora meciului, având grijă ca invitații tăi să nu aibă niciodată sticla goală în față.
  • Vin – dacă amicii tăi nu prea se omoară cu berea, la meci merge și un vin mai slab, care să nu se urce prea repede la cap. Ideal este să-l beți sub formă de șpriț în combinație cu apă minerală sau sifon.
  • Sucuri – pentru un astfel de eveniment este bine să ai în frigider și câteva sticle cu suc, în caz că cineva ar bea și altceva în afară de bere sau vin. Opțiunile  în această privință sunt foarte variate, așa că sfatul nostru este să te consulți mai întâi cu invitații tăi pentru a afla care sunt preferințele lor. Dacă nu te poți decide, poți salva situația cu niște apă minerală și apă plată.

Clătite și gogoși, pentru desert

Spre finalul meciului intră de minune și un desert, iar dacă vrei să-ți surprinzi cu adevărat prieteni, trebuie să le oferi ceva făcut în casă. Nu trebuie să te apuci să faci tort sau ceva sofisticat, dar poți da lovitura cu niște gogoși calde și aromate. Pentru asta trebuie să pregătești aluatul din timp, ca apoi să profiți de răgazul oferit de pauza dintre reprize, pentru a pune gogoșile la tigaie.

Dacă ți se pare prea complicat, poți face clătite, care au o compoziție mult mai simplă și sunt mai ușor de preparat.

Mai rămâne acum ca și echipa favorită să joace pe măsura eforturilor pe care le-ai făcut pentru a pregăti evenimentul, pentru a putea spune că a fost o seară cu adevărat reușită.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa