Secretul aprecierii unei băuturi la adevărata sa valoare

de WTA.ro

Un brand românesc, Artino, aduce în acest sens experiențe plăcute în casa fiecăruia. Compania și-a pus amprenta prin diversitatea produselor si prin strategia de a oferi clienților produse de calitate si servicii premium.

Artino.ro este magazinul online care aduce diversitate, plăcere și rafinament pentru toți aceia care știu să prețuiască momentul. Dacă ești cu adevărat un iubitor al degustării băuturilor alcoolice și dacă vrei să-i surprinzi pe cei din jur, produse premium sunt la distanță de un click.

Degustarea băuturilor alcoolice devine o artă pentru pasionații de băuturi selecte. Ce face dintr-o băutură să devină o artă este întreg procesul degustării, el creând atmosferă în mintea consumatorului iar sticla … este pur și simplu conținutul. 

Într-adevăr, de la conținut pleacă totul! Un colecționar sau un pasionat de băuturi alcoolice fine va oferi o atenție sporită achiziției. Aprecierea este notată întotdeauna de primele senzații produse de respectiva băutură. În primul rând de gust, apoi de miros și nu în ultimul rând de culoare. Un bun degustător poate, cu un singur strop din licoarea băuturii să își dea seama de notele înalte ale unui vin sau ale unui whisky, cognac, să dea detalii despre tip, vechime, arome și bineînțeles defecte.                                

Și cum, totuși, după ce contactul cu băutura apreciată a fost luat, putem spune că există un proces al degustării?! 

Ei bine, un adevărat pasionat va ști că factorii externi oferă o mai mare tărie a băuturii. Cu toate acestea, pentru a avea cea mai bună experiență este nevoie să cunoaștem detaliile unei degustări corecte. Deși paradoxal, paharul contribuie într-o proporție de 70% la eficacitatea gustului. Alegerea unui pahar corespunzător îți va prelungi experiența băuturii până la ultima picătură. De ce? 

Conform băuturii alese, trebuie sa se țină seama de trei parametrii de design precum forma, mărimea paharului dar și diametrul deschiderii. Mărimea va dicta aerul care intră în contact cu băutura, forma ajută la stimularea papilelor gustative dirijând băutura către diferite zone ale cavității bucale iar diametrul va fixa viteza de curgere a băuturii. 

Cele mai citite articole

Pentru consumatorii simpli aceste detalii reprezintă ceva obscur, pentru iubitorii băuturilor selecte, desfătare a simțurilor, însă dacă faci un exercițiu de ambele părți și încerci un pahar care nu este întocmai potrivit băuturii alese, ulterior alegi pe cel potrivit, vei observa producerea atmosferei datorate experienței simțurilor. 

Cei care doresc să simtă gustul băuturilor la potențialul lor maxim din punct de vedere olfactiv și gustativ, folosesc paharepremium, special gândite și create pentru fiecare tip de băutură.

Sunt iubitori ai băuturilor fine, care, după o zi încărcată simt nevoia de puțin răsfăț și aleg o băutura tare luând paharul cel mai la îndemână și cel mai de folos! Bineînțeles, este o decizie spontană fără a fi ceva greșit în asta, însă trebuie reținut că, atunci când bei șampanie sau orice alt vin spumant este absolut necesar să folosești un pahar cu picior în formă de flaut, un pahar cu diametrul mare pentru vinuri, iar cele de dimensiuni mici și medii, fără picior, sunt recomandate pentru whisky, rom sau vodka! Pentru cognac se recomandă pahare în formă de cupă, cu picior scurt.

Desigur, poate părea exagerat să îți achiziționezi pahare pentru fiecare gust și tip de băutură, dar într-adevăr, sunt numeroși consumatori care fac acest lucru și consideră că merită din plin.

Atmosfera potrivita poate fi creată în aproape orice parte a zilei și desigur, într-o proporție majoritară tânjim după astfel de momente de răsfăț prin care lumea reală pare că se îndepărtează pentru o clipă de noi. Să îți petreci seara alături de partener sau alături de prieteni la un joc de poker și o băutură rafinată este cu adevărat un moment de răsfăț. 

Consumatorul modern apreciază design-ul și valorifică brandul de aceea uneori parcă ne este la îndemână să creăm momente similare. Mai mult sau mai puțin, timpul nu este întocmai în favoarea noastră de aceea au fost introduse concepte ce-l ajută pe individ în comoditate – magazinele online.

Principalul merit al acestei strategii este acela că a transformat modul în care putem crea dimensiuni ale experienței senzoriale. Abordările inovatoare în producerea paharelor pentru băuturile alcoolice au diseminat munca pentru alegerea celui mai potrivit pahar. În privinţa degustării a modificat inclusiv modul în care oamenii privesc paharele, acestea devenind mai mult decât simple accesorii nesemnificative. Alese cu grijă, paharele pot transforma experienţa degustării într-una extrem de plăcută.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa