Sectorul agricol al Carmistin, cheia succesului companiei, spune Iustin Paraschiv. Peste 30% din cele 8000 ha cultivate sunt dedicate agriculturii BIO

de WTA.ro
Iustin Paraschiv, CEO LaProvincia

Sectorul agricol al Carmistin, cheia succesului companiei, spune Iustin Paraschiv. Peste 30% din cele 8000 ha cultivate sunt dedicate agriculturii BIO

În universul afacerilor, progresul și triumful unei organizații sunt adesea legate de domeniile esențiale care stau la baza activității sale. Pentru Carmistin, un lider de top în sectorul agroalimentar din România, departamentul de agricultură constituie pivotul principal al realizărilor sale.

Cu o influență marcantă în industria agroalimentară, Carmistin a investit considerabil în expansiunea segmentului său agricol. Administrând peste 8000 de hectare, firma se mândrește cu o infrastructură agricolă vastă. Un factor distinctiv al acestei afaceri este devotamentul său clar pentru practici ecologice și agricultura durabilă.

Secțiunea agricolă a Carmistin nu reprezintă doar un segment al companiei, ci fundamentul pe care se construiește angajamentul lor pentru produse de calitate superioară, inovație, durabilitate și excelență în domeniul agroalimentar.

Departamentul nostru agricol este ‘sufletul’ întregii firme!” afirmă Iustin Paraschiv, liderul Carmistin

Pentru Carmistin, agricultura nu este doar o ramură de activitate, ci o componentă esențială a identității sale corporative. Aceasta funcționează ca „sufletul” sau „motorul” ce îi stimulează spre excelență.

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin, susține că sectorul agricol constituie nucleul central al întregii organizații. Această perspectivă curajoasă se bazează pe înțelegerea aprofundată a lui Paraschiv despre rolul crucial al agriculturii în lanțul producției alimentare.

Antreprenorul subliniază că pentru a furniza produse de cea mai bună calitate este vitală supravegherea fiecărui detaliu al procesului, începând cu sursa materiei prime. Astfel, departamentul agricol nu este doar un furnizor de resurse, ci și un centru de inovație și excelență. Prin aceasta, Carmistin își asigură controlul direct asupra lanțului de aprovizionare, influențând semnificativ calitatea și siguranța produselor sale.

Sub conducerea inspirată și prevăzătoare a lui Iustin Paraschiv, acest sector implementează practici agricole avansate, respectând standarde stricte de calitate și utilizând tehnologii de ultimă generație.

Cultivăm 8000 ha, dintre care peste 30% sunt dedicate agriculturii bio”, declară antreprenorul Iustin Paraschiv

În prezent, Carmistin gestionează terenuri agricole vaste, totalizând 8.000 de hectare, situate în principal în Diculești, Vâlcea, și Baba Ana, Prahova. Această decizie strategică de amplasare în sudul României le oferă acces la soluri de calitate superioară, favorizând dezvoltarea culturilor esențiale, precum grâul, porumbul, rapița și lucerna.

Cele mai citite articole

În plus, Carmistin a luat o decizie importantă spre un viitor mai sănătos și sustenabil, dedicând peste 30% din cele 8.000 de hectare pe care le deține agriculturii ecologice. Această tranziție spre agricultura ecologică nu reflectă numai un angajament față de sănătatea consumatorilor și mediu, dar și un pas în stabilirea de noi standarde în industrie.

Carmistin este în fruntea evoluției agricole, promovând cu determinare agricultura ecologică și producția responsabilă de alimente. Într-o societate în care consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea și proveniența alimentelor, această abordare este crucială pentru viitorul sectorului agroalimentar românesc.

Fiecare produs ecologic este un testament al eforturilor constante ale companiei de a opera mai bine, mai sănătos și mai responsabil

Carmistin tratează agricultura cu o viziune largă, investind într-o gamă diversă de cereale, atât pentru a satisface cerințele interne, cât și pentru a sprijini sectorul agricol românesc. Se cultivă cereale atât pentru consum, cât și pentru semințe. Cerealele pentru consum sunt destinate hranei animalelor și sunt incluse în mixul de furaj, toată producția fiind folosită intern.

Culturile semincere păioase sunt o componentă crucială în portofoliul agricol al Carmistin. Aceste terenuri sunt cultivate pentru recoltarea semințelor. După ce cerințele interne sunt satisfăcute, semințele sunt distribuite altor companii agricole pentru a fi folosite în stabilirea de noi culturi.

Carmistin produce cea mai bună hrană la Fabrica de Nutrețuri Combinate, din Băbeni. Recoltele de pe terenurile extinse ale Carmistin sunt procesate la Fabrica de Nutrețuri Combinate, unde se realizează o pregătire meticuloasă a hranei pentru animale. Aici, fiecare ingredient este selectat cu grijă pentru a asigura o nutriție optimă a animalelor.

Cu o abordare eficientă și strategică, Grupul Carmistin garantează aprovizionarea regulată cu materie primă pentru producerea furajelor destinate fermelor pe care le administrează. Cu o capacitate de producție de 45 de tone de furaje pe oră, Carmistin a dezvoltat o infrastructură de producție cu posibilități extinse. Aceasta le permite să producă suficient furaj pentru animalele din fermele proprii.

Această strategie eficientă evidențiază determinarea Carmistin de a oferi hrană de cea mai înaltă calitate pentru animalele crescute. Cu resursele potrivite și o infrastructură solidă, Carmistin asigură securitatea alimentară și sustenabilitatea pentru viitorul agriculturii românești.

În plus, prin toate acțiunile sale, Carmistin demonstrează angajamentul său pentru produse de excelență, inovație și responsabilitate în industria agroalimentară românească, conturând un viitor sănătos și durabil.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa