Semnificația celor mai populare pietre prețioase pentru inelul de logodnă

de WTA.ro

În ultimii ani, tot mai multe persoane au început să aleagă inele de logodnă cu diverse pietre prețioase, lăsând ca ultimă opțiune inelul cu diamant. În afară de aspectul deosebit al pietrelor frumos colorate, fiecare dintre acestea are o semnificație pe care merită să o afli.

 În continuare, îți vom prezenta semnificația celor mai populare pietre prețioase pentru inelul de logodnă, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie. De asemenea, îți recomandăm să alegi inele de logodna de la Chic Bijoux, având în vedere design-ul spectaculos și varietatea de modele oferite. 

Diamantul – simbolul iubirii eterne 

Cele mai populare inele de logodnă sunt cele cu diamant, nu doar datorită aspectului elegant, deosebit, ci și pentru semnificația acestei pietre prețioase. Cuvântul diamant este derivat din greacă și înseamna ,,indestructibil”, așa cum este privită și promisiunea de iubire dintre doi îndrăgostiți. Una dintre legendele legate de dăruirea inelului cu diamant își are originile în Epoca Modernă. Se presupune că atunci bărbații erau obligați să plătească daune materiale consistente în cazul în care rupeau logodna, iar pentru ca aceste cheltuieli să fie acoperite, s-a luat decizia folosirii diamantului ca piatră prețioasă, femeia rămânând cu inelul. 

Safirul – piatra regalității 

Safirul este considerat piatra regalității încă din cele mai vechi timpuri, având în vedere culoarea acestuia. În trecut, se credea că nobilii au sângele albastru, iar safirul era una dintre bijuteriile cel mai des purtate, oamenii crezând că are aceeași culoare ca și sângele. De asemenea, safirul mai este cunoscut și ca piatra înțelepciunii, norocului și a prosperității. Se presupune că aduce noroc și bunăstare în cuplu, așa că este o bună alternativă pentru diamant. 

Rubinul – dragoste pasională 

Cele mai citite articole

Rubinul nu este doar o piatră prețioasă care arată excepțional, ci este și foarte rezistentă, a doua din lume după diamant. Datorită culorii sale, safirul este adesea asociat cu dragostea pasională, cu vitalitatea și prosperitate. Superstițiile spun că persoana care poartă rubin va fi protejată de răni. Rubinul a fost asociat de-a lungul timpului cu bogăția și de asemenea este considerat simbol al curajului. Având în vedere culoarea acestuia, mulți îndrăgostiți aleg rubinul pentru că ar reprezenta inima și promisiunea de dragoste fără sfârșit. O altă superstiție spune că rubinul ar ajuta cuplurile să aducă pe lume mulți copii. 

Smaraldul – piatra iubirii împlinite 

Superbul smarald a fost asociat pentru prima dată în urmă cu mai bine de 4000 de ani, în Egiptul Antic. Regalitățile de atunci erau îngropate cu un smarald plasat în dreptul gâtului ca simbol al tinereții veșnice. De asemenea, multă vreme a fost folosit și drept monedă internațională, având în vedere frumusețea și valoarea acestuia. 

Ametistul – simbol al spiritualității 

Știai că ametistul este asociat cu Sfântul Valentin? Legendele spun că acesta a purtat un inel cu această piatră prețioasă, înăuntrul căreia era sculptat zeul Dragostei. Ametistul este una dintre cele mai elegante pietre prețioase din lume și una dintre preferatele caselor regale. De asemenea, se spune că este simbolul spiritualității și al înțelepciunii.

Sperăm să găsești aceste informații interesante și să te ajute în decizia de a alege cel mai bun inel de logodnă pentru jumătatea ta. Nu uita că pe Chic Bijoux găsești inele de logodnă cu diferite pietre prețioase! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa