Senatorul PSD Călărași Roxana Natalia Pațurcă a audiat în comisie pe miniștrii din guvernul Orban 2

de WTA.ro

Audierea în Parlament a ministrului desemnat pentru a prelua (din nou) portofoliul Finanțelor, Florin Cîțu, mi-a oferit prilejul de a-i pune câteva întrebări. După cele 3 luni în care a demonstrat că politica PNL înseamnă de fapt AUSTERITATE pentru români, am ținut să-l întreb pe domnul Cîțu următoarele:

– de ce a ținut, la finalul anului trecut, să facă plăți în avans pentru firmele private, deși multe dintre acestea aveau termen de plată în 2020, și în felul acesta să crească artificial deficitul bugetar? De ce s-a grăbit să facă plățile către frații Micula, într-un cuantum în jur de 170 milioane de Euro într-un moment în care această plată a atârnat greu în balanța deficitului bugetar? De ce s-a grăbit să plătească ÎN AVANS sistemul de rachete Patriot, achiziționat pentru 3,9 miliarde de dolari, când știa că și această plată va contribui la creșterea deficitului bugetar?

Răspunsul acestuia la întrebări a fost unul cât se poate de sincer – dl. Cîțu a spus că ”se simte foarte apropiat de mediul privat” și că acesta este motivul pentru care a procedat în asemenea mod.
”Apropierea” ministrului Cîțu de mediul privat a costat România enorm – zeci de miliarde de lei împrumutate, un deficit peste limita de 3% convenită prin tratatul de aderare și care a generat acum declanșarea unei proceduri de deficit excesiv împotriva țării noastre, cu efecte extrem de grave asupra economiei și cursului de schimb valutar, dar și asupra nivelului inflației și în final asupra puterii de cumpărare a românilor.

Cele mai citite articole

– dacă tot s-a grăbit să facă plăți către mediul privat, de ce nu s-a grăbit să recupereze și arieratele, pentru a echilibra și aduce sub 3% deficitul bugetar? La această întrebare domnul Cîțu nu a mai avut răspuns, evitând să ofere o explicație.
M-am gândit că, dacă tot îi plac anticipatele, atât plățile anticipate, cât și alegerile anticipate, poate domnul ministru ne va răspunde și de ce nu s-a grăbit ”anticipat” cu arieratele. Nu a făcut-o.

În schimb, a avut răspuns la toate întrebările pe care i le-au pus parlamentarii PNL. Probabil că a ”anticipat” foarte bine întrebările, altfel nu mi-am explicat de ce la fiecare întrebare pe care i-o puneau colegii de partid, ministrul desemnat mergea direct la sursa răspunsului pe foile pe care le avea în față.

În mod așteptat, după prestația sa de astăzi Florin Cîțu a primit aviz NEGATIV.

Post-ul Senatorul PSD Călărași Roxana Natalia Pațurcă a audiat în comisie pe miniștrii din guvernul Orban 2 apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole