Seri muzicale cu prietenii. 4 activități cu cântece și voie bună

de WTA.ro

Ieșirile cu prietenii sunt printre cele mai plăcute activități, fie că au loc într-o seară din timpul săptămânii sau doar în weekend, pentru cei cu program încărcat. Indiferent de moment, sunt activități care îți reîncarcă bateriile, prilej de povestit tot soiul de întâmplări, glume bune, sau de a primi sfaturi de mare nevoie. 

Dacă v-ați plictisit de ieșirea clasică pe terasă și vreți să mai diversificați puțin, iar muzica este ceva ce aveți în comun, există câteva idei de activități pe care să le încercați.

4 moduri de a îmbina muzica și timpul cu prietenii 

Concerte, spectacole, operă

Cel mai probabil, când ai auzit muzică, te-ai gândit la un concert: fie că e al artistului sau al trupei preferate, fie că însoțești un prieten la ceva ce îi place lui și experimentezi, muzica e întotdeauna o alegere inspirată, iar aceste momente au o energie aparte, care te încarcă și rămâne cu tine multă vreme. 

Dacă locuiești într-un oraș în care există Operă și nu ai fost până acum, e o experiență de neratat. Iar dacă se întâmplă să fii în excursie, concediu sau vacanță într-un oraș în care se găsesc astfel de spectacole, e o idee foarte bună de a petrece o seară în acest fel. E o experiență culturală, în primul rând, și ar trebui să fie pe lista cu lucruri de făcut sau văzut a oricui. 

Localuri cu muzică live

Totuși, dacă scopul principal e să ieși cu prietenii pentru a mânca în oraș, poți căuta un local care oferă și muzică live, iar atmosfera va fi realmente deosebită. În București, spre exemplu, există restaurantul Berăria H cu muzică live, unde au loc în mod regulat concerte ale unor artiști consacrați: de la Bosquito și Direcția 5, până la Irina Rimes și muzică etno. 

Există, în același timp, diverse localuri unde cântă artiști la început de carieră, iar unele pot fi la un preț foarte mic, sau chiar gratuite – așa că te poți bucura de muzică live de calitate, fără să fie nevoie să cumperi bilete cu mult timp înainte, să stai la cozi și să nu poți reprograma.  

Seri de karaoke cu prietenii 

Cele mai citite articole

Karaoke – cu siguranță nu e pentru toată lumea, dar e unul dintre cele mai interactive și provocatoare moduri de a te distra cu prietenii. 

Nu trebuie să fi luat lecții de canto înainte, probabil că îți poți alege și piesa, ești cu prietenii și vă puteți bucura împreună de experiență. În plus, e un prilej bun să ieși din zona de confort. 

Plimbare cu mașina la marginea orașului

Privat, cu puține costuri și adaptabil gusturilor și nevoilor, o plimbare cu mașina la ceas de seară poate fi un mod de a petrece timpul cu prietenii departe de ochii curioșilor. Iar dacă știți un loc de unde se poate admira panorama orașului, cu luminile și străzile mai puțin circulate, sau un câmp de unde să puteți admira cerul, o călătorie cu mașina până acolo ar putea fi o idee grozavă. 

Avantajele ar fi că nu vă costă mult, nu aveți nevoie de planificare minuțioasă, puteți asculta ce muzică doriți și nici nu trebuie să vă încadrați într-un alt program în afara celui personal.

Iată, așadar, câteva opțiuni dintre care puteți alege când vă doriți muzică și prieteni la un loc, în funcție de preferințe, resurse financiare și gusturi proprii.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa