Sexul este bun pentru sănătate, iată 5 motive bune pentru a face sex

de WTA.ro

Sexul este bun pentru sănătate, iată 5 motive bune pentru a face sex

Sexul este bun pentru sănătate deoarece, ajută la pierderea în greutate, combate stresul și durerile de cap, iar o viață sexuală regulată scade riscul de a contracta cancer și de a suferi de demență senilă.

În acest articol Escorte Suceava, site-ul de anunțuri erotice N°1 din Suceava si Bucovina, ne reaminteşte motivele pentru care sexul este bun pentru sănătate.

Mai multe studii demonstrează efectele pozitive pe care sexul le are asupra fizicului nostru. Sexul este bun pentru creier, inimă și mușchi. Ajută la pierderea în greutate și stimulează somnul, scade stresul și anxietatea. A face dragoste ajută la combaterea durerilor de cap la femei și la scăderea riscului de cancer de prostată la bărbați. Așadar, iată cum sexul ne poate îmbunătăți sănătatea și care sunt cele cinci motive bune pentru care este important să avem o viață sexuală regulată.

1. Face bine inimii și te ajută să slăbești

Un studiu canadian arată că o oră de activitate sexuală poate arde mai multe calorii decât o cursă pe banda de alergare. Studiul a măsurat activitatea sexuală a 21 de cupluri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, toate fiind monitorizate în timpul actului sexual cu o brățară pentru a calcula câte calorii au fost arse. În aproximativ 25 de minute, bărbații ard în medie 100 de calorii, în timp ce femeile 69 de calorii. Rezultatele cercetărilor canadiene sugerează că 30 de minute de sex pe zi sunt perfecte pentru antrenamentul inimii și plămânilor și pentru pierderea în greutate.

2. Sexul este bun pentru creier

Cele mai citite articole

Oamenii de știință de la Universitatea din Maryland din Statele Unite au descoperit că la șoarecii de vârstă mijlocie cresc celulele creierului după împerechere. Procesul, numit neurogeneză, este capabil să restabilească funcțiile creierului care degenerează de obicei odată cu îmbătrânirea. În special, conform cercetărilor, unele beneficii sunt clar observabile în regiunea creierului în care se formează amintirile, în consecință o viață sexuală lungă și constantă poate ajuta la combaterea demenței senile.

3. Reduce riscul de cancer

Sexul poate ajuta la scăderea riscului de cancer de prostată la bărbați, potrivit unui studiu de la Universitatea Nottingham. Cercetările afirmă că bărbații care au o viață sexuală intensă și ejaculează de mai mult de zece ori pe lună sunt mai puțin predispuși la riscul de cancer, deoarece spermatozoizii trebuie eliminați în mod regulat pentru a permite dezvoltarea celulelor noi.

4. Este bun pentru durerile de cap si scade stresul

Sexul poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra bunăstării emoționale. Un studiu publicat în „Archives of Sexual Behavior” arată că starea depresivă a crescut la femeile care nu au întreținut relații sexuale. Stuart Brody, profesor de psihologie specializat în comportament sexual la Universitatea din Scoția, spune că orgasmul eliberează în organism o serie de hormoni și substanțe, cum ar fi serotonina, care sunt bune pentru creier și îmbunătățesc starea de spirit. În plus, unele cercetări arată că la femei, orgasmul ajută la combaterea durerilor de cap, deoarece în timpul orgasmului, fluxul de sânge către creier crește, ceea ce ar putea reduce durerile de cap.

5. Sexul te ajută să dormi

O cercetare din 2012 susține că sexul este mai puternic decât somniferele, în special pentru bărbați. Observarea cortexului prefrontal, zona legată de activitatea conștientă și de acele mecanisme de apărare care de obicei ne țin în alertă, se oprește după un orgasm. Sexul eliberează tensiunea și, prin urmare, stimulează somnul și datorită unei serii de hormoni care sunt eliberați în organism după orgasm, printre care melatonina, oxitocina și vasopresina, toți hormoni asociați somnului.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa