Sezonul baschetbalistic, imposibil de reluat! Alionescu: ,,SUA, zonă roşie! Jucătorii ar trebui băgaţi, mai întâi, în carantină”

de WTA.ro

Şansele ca Liga Naţională de Baschet să continue sunt aproape nule. Principala problemă de care se lovesc oficialii Federaţiei şi reprezentanţii cluburilor o reprezintă ,,repatrierea” jucătorilor străini. Majoritatea echipelor sunt afectate de pierderea celor mai valoroşi baschetbalişti pe care îi aveau în lot, cei mai mulţi de peste hotare. Este şi cazul clubului CSM Târgu-Jiu, care a pierdut doi nord-americani şi doi jucători sârbi. Lucrurile stau şi mai rău pentru echipele din eşaloane superioare, dependente practic de jucătorii americani care făceau diferenţa. Antrenorul principal al clubului nostru, Claudiu Alionescu, a participat, alături de conducătorul secţiei de baschet, Adrian Roşu, la videoconferinţele organizate de FRB. Concluzia pare clară: campionatul va fi îngheţat.,,Din păcate, cred eu că acest sezon este deja compromis. Mai mult ca sigur, acest sezon va fi anulat. Încă se aşteaptă ieşirea din starea de urgenţă şi, în urma a ceea ce se va întâmpla, ulterior se va lua şi o decizie finală. Este foarte greu să mai continuăm acest sezon pentru că majoritatea echipelor au încheiat contractele cu jucătorii străini. Aceştia sunt în ţările lor de origine şi este foarte greu să-i aduci înapoi. De exemplu, Statele Unite ale Americii devin zonă roşie, iar zborurile sunt suspendate din Germania şi Italia. Punţile de legătură dinspre SUA sunt foarte greu de realizat. În plus, ar trebui să vină să stea 14 zile în carantină şi după aceea să-i foloseşti efectiv la antrenamente şi meciuri. După părerea mea, acest sezon, odată cu ieşirea din starea de urgenţă, va fi anulat”, a declarat Claudiu Alionescu.

Cele mai citite articole

Horia Păun: ,,Cluburile par să fie de acord”
Omul care conduce Federaţia Română de Baschet, Horia Păun, a spus că şi reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională de baschet feminin îşi doresc îngheţarea sezonului.
,,În mare parte, cluburile par să fie de acord cu încheierea. Asta pentru că deja a trecut o lună şi încă nu ştim cât va mai dura starea de urgenţă. E foarte, foarte greu de crezut că vom putea relua competiţiile din acest sezon.Sportivii au nevoie de continuitate pentru a performa. Însă acum ei nu fac antrenamente decât acasă. Vom vedea, urmează să discutăm cu toată lumea şi să luăm o decizie”, a declarat preşedintele FRB.La 12 martie, toate competiţiile de baschet din România au fost suspendate până la 31 martie ca urmare a pandemiei de COVID-19. FRB a prelungit, ulterior, suspendarea meciurilor de baschet de pe teritoriul României până la încheierea stării de urgenţă.
Cătălin Pasăre

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa