Sezonul estival: 5 elemente care îți pot deteriora părul și cum să eviți acest lucru

de WTA.ro

Sezonul estival este aici, iar părul tău are mai mult ca niciodată timp să fie etalat și admirat. Odată cu expunerea prelungită la soare, cel mai probabil ai întâmpinat deja o serie de probleme precum vârfurile despicate, părul uscat și deteriorat. Din fericire, nu este o problemă pe care o masca de par nu o poate rezolva. Cu cât este mai potrivită pentru problema pe care o ai, cu atât mai exacte vor fi rezultatele. Veștile și mai bune sunt referitoare la faptul că avem variantele profesionale la îndemână. Acestea îți oferă rezultate spectaculoase și rezolvă o multitudine de probleme. Fiecare aspect negativ pentru părul tău este generat de unul sau mai mulți factori. Iată câteva elemente care ar putea să îți dea socotelile peste cap:

Soarele

Sezonul estival este solicitant pentru întregul corp, nu doar pentru păr. Podoaba capilară trece însă pe plan secund și ne dăm seama că avem un păr extrem de deteriorat abia atunci când lucrurile au evoluat destul de mult. Măștile intensive sunt cele mai indicate, pentru că rezolvă și cele mai complicate situații de deteriorare a structurii firului de păr. Și da, mersul la mare, care include apa sărată, este și el un factor decisiv al gradului de uscare a firului de păr. 

Instrumentele de styling

Dacă nu reușim să ajungem la stilist pe cât de des ne-am dori, cu siguranță avem acasă o placă pentru păr, un ondulator sau o perie rotativă pe care ne bazăm când ne grăbim. Uneori însă nu reușim să calculăm cu exactitate timpul necesar pentru rezultatele pe care ni le dorim, astfel că părul se arde, se deteriorează și la pachet cu rezultatele frumoase pe termen scurt vine și deteriorarea pe termen lung. De aceea, pe lângă produsele protectoare, este vital să hrănim corect firul de păr, prin intermediul măștilor. Hidratarea este extrem de importantă și aduce o mulțime de beneficii la nivel de aspect. 

Tunsul rar

Știm că nu vrem să schimbăm lungimea părului pe care l-am așteptat atât de mult să crească. Până și stiliștii recomandă însă o periodică vizită pentru tuns. Vârfurile despicate și degradate oferă un clar aspect nesănătos al părului. Dacă mai vrem să amânăm vizita pentru scurtarea părului, putem apela la produse profesionale care să mai îmblânzească întreaga poveste. Tunsul, chiar și doar la vârfuri, poate fi sinonim cu o schimbare de look dacă forma finală a părului este diferită, astfel că poți prinde doi iepuri deodată: rezolvi și problema inestetică și mai beneficiezi și de schimbarea la care te gândeai de mult timp.

Produsele neadecvate 

Cele mai citite articole

Suntem diferiți și există o regulă clară care spune că ceea ce funcționează perfect la mine s-ar putea să nu funcționeze identic și la tine. La fel se întâmplă și când vine vorba de produsele de îngrijire a părului. Tocmai pentru că există atât de multe tipuri de păr, la care se adaugă și tipuri diferite de scalp, produsele trebuie să se potrivească. În unele cazuri, eticheta recomandă testarea lor înainte, pentru a se observa eventualele reacții nepotrivite. Există produse care îți pot irita scalpul, iar dacă acesta nu se simte bine, se vede clar în aspectul și sănătatea părului. Scalpul și părul sunt o echipă, deci trebuie să ținem cont de preferințele fiecăruia.

Lipsa de vitamine

Anumite carențe la categoria vitamine sau minerale din corp pot avea și ele un impact clar asupra părului. Acesta poate fi ajutat din interior cu ajutorul unor recomandări ale medicilor specialiști și după analize care să evidențieze ce ne lipsește din corp. Rețeta succesului în acest caz este desigur o combinație între echilibrul interior și produsele de sprijin din exterior, aplicate direct pe păr. Să nu uităm de cei doi litri de apă pe zi. Contează mai mult decât te-ai aștepta!

În fiecare caz, părul are nevoi diferite pe care trebuie să i le îndeplinim. Un păr sănătos se vede de la distanță și devine un accesoriu ușor de purtat și de valorificat. De aceea, produsele dedicate lui trebuie să se potrivească perfect. Și dacă nu uităm de hidratare, hrănire și îngrijire, cu tot ce presupun acestea, nu vom avea emoții nici atunci când mai greșim temperatura plăcii de păr, nici când vrem să ne revopsim la un timp foarte scurt după cea mai recentă schimbare de look. Putem fi îndrăznețe și gata pentru orice ocazie, cu puțină atenție și produse de calitate.

Sursa Foto:Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa