Sfaturi de amenajare pentru un living luxos

de WTA.ro

Camera de zi reprezintă locul în care se relaxează întreaga familie și unde orice persoană își primește oaspeții. Spre deosebire de alte încăperi ale casei, livingul trebuie amenajat într-o manieră rafinată, cu multă grijă și atenție la detalii. Considerat un concept contradictoriu, luxul nu face referire doar la abundență și strălucire în exces, ci este vorba de o stare de spirit. Mai exact, un spațiu de vis trebuie să reflecte complet valorile, credințele și personalitatea unică a proprietarului, dar totodată să includă elemente fabuloase sau chiar piese ornamentale valoroase. Descoperă mai departe câteva sfaturi utile pentru o amenajare care copleșește prin eleganță:

Alege mobila potrivită

Un design interior de lux trebuie să pună în primul rând accent pe piesele de mobilier. Canapeaua și fotoliile reprezintă cheia amenajării livingului, așa că optează pentru modele fermecătoare, somptuoase, care să definească centrul estetic al întregii camere. De pildă, piesele din catifea au un aspect luxos și pot îmbina armonios confortul cu stilul ca să creeze o adevărată operă de artă în livingul tău. Prezența unei biblioteci este binevenită, mai ales dacă te pasionează lectura, dar ai grijă să alegi materiale de calitate pentru mobilier.

Creează o atmosferă luxoasă cu ajutorul luminilor

Corpurile de iluminat sunt esențiale în orice locuință, însă atunci când îți vrei să conturezi o cameră de zi elegantă trebuie să pui mare accent pe toate tipurile de lumini. Ai grijă să nu faci exces, ci să creezi o atmosferă caldă și primitoare cu ajutorul unor obiecte potrivite. Ca să îmbunătățești tema designului alege candelabre din sticlă de la Poetic-Store.ro, care vor face livingul să pară rafinat și plin de farmec. O lampă de podea deosebită poate complimenta decorul, iar dacă în camera de zi există și o zonă de dining trebuie să fie instalate corpuri de iluminat în aceeași notă luxoasă și deasupra mesei.

Folosește perdele și draperii sofisticate

Țesăturile joacă un rol important în conturarea decorului unei încăperi deoarece motivele, culorile și texturile sunt cele care dau stil și dinamizează ambianța. Pentru un living de lux este întotdeauna nevoie de draperii și perdele sofisticate, care să scoată în evidență chiar și cele mai simple ferestre. Materialele satinate sunt foarte rafinate, la fel și catifeaua sau mătasea, iar când vorbim despre nuanțele acestora putem să ne referim la culori care se asortează cu culorile mobilierului sau pot fi neutre.

Mizează pe oglinzi și accente metalice

Cele mai citite articole

Fără îndoială, oglinzile aduc un plus de strălucire într-un living luxos. Sunt preferate piesele cu ramă de argint sau cele care au chenarul decorativ vopsit într-o culoare opulentă precum auriu, nuanța cristalului sau cupru. Plasează o oglindă atent înrămată pe oricare dintre pereții camerei de zi și vei observa efectul. De asemenea, accentele metalice aduc o notă de eleganță în cel mai simplu mod, așa că integrează în decor tot felul de obiecte decorative care să completeze un design armonios și funcțional.

Investește în tablouri deosebite

Este important să amplasezi un tablou de mari dimensiuni în living dacă vrei să obții un spațiu elegant. Acesta va transforma încăperea într-un mod incredibil, fiind una dintre cele mai simple modalități de a incorpora luxul în camera de zi.

Instalează un șemineu cochet

Cel mai mare atu al livingului tău luxos poate fi prezența unui șemineu elegant. În prezent, există numeroase tipuri de șeminee, așa că nu este deloc dificil să integrezi o asemenea piesă în locuința ta, indiferent dacă locuiești la casă ori într-un apartament. Doar așează un covor pufos în fața șemineului și două fotolii impozante ca să obții acel decor de lux pe care ți-l dorești în livingul tău.

Un living luxos va atrage o mulțime de priviri admirative din partea musafirilor tăi, însă va crea o atmosferă minunată și pentru toți cei care locuiesc în casă. Decorează camera de zi într-un stil fabulos, ai grijă ca elementele să fie perfect orchestrate, în mod rafinat și armonios, dar totodată confortabil și funcțional pentru ca livingul să poată îndeplini cu succes multitudinea de roluri care îi revin.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa