Sfaturi pentru îngrijirea tenului după 30 de ani

de WTA.ro

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să treacă prin diferite modificări care îi pot schimba textura și pot favoriza apariția primelor riduri și linii fine. La 30 de ani, este momentul în care ar trebui să începi să îți adaptezi rutina de îngrijire, pentru a păstra aspectul cât mai tânăr al tenului o perioadă cât mai îndelungată. Iată de ce sfaturi ar trebui să ții cont pentru a avea o piele frumoasă și strălucitoare.

Utilizarea unor produse cu ingrediente speciale

Din cauza acestor mici schimbări, produsele pe care le utilizai la 20 de ani s-ar putea să nu mai aibă același efect. Acest lucru este datorat faptului că nevoile pielii se schimbă, la rândul lor, așa că va fi necesară o formulă diferită de ingrediente. Alege produse dedicate, cu ingrediente speciale precum retinolul, acidul hialuronic și antioxidanții. Ține cont și de tipul tău de ten, pentru a evita apariția unor probleme specifice, precum hidratarea insuficientă în cazul pielii uscate sau încărcarea tenului în cazul pielii grase.

Un alt ingredient minune pentru piele este colagenul. Acesta este de fapt o proteină prezentă în mod natural în structura pielii, care îi oferă acesteia elasticitate și fermitate. Însă, nivelurile sale din organism scad odată cu înaintarea în vârstă. Beneficiile colagenului sunt nenumărate pentru piele, iar produsele care îl conțin te pot ajuta să îți păstrezi pielea tânără.

Diferențierea rutinei de zi și de seară

Dacă până acum utilizai aceleași produse în cadrul rutinelor de îngrijire de dimineață și seară, ar trebui să începi să te îndrepți către niște variante mai specializate. Ar trebui să alegi creme de zi și de seară dedicate vârstei de 30 de ani, cu formule speciale. Pe timp de zi, pielea are nevoie să fie protejată și hidratată. Noaptea, ea începe să se regenereze, așa că produsele pe care le folosești ar trebui să favorizeze repararea țesuturilor.

Folosirea cremei de ochi

Pielea din jurul ochilor este mult mai sensibilă și mai subțire. Din această cauză, ea este prima afectată și reprezintă primul loc unde devin vizibile semnele de îmbătrânire. Așadar, adaugă pe lista ta de produse și crema de ochi. Aceasta trebuie aplicată cu mișcări circulare blânde pe zona de sub ochi, aflată imediat deasupra pomeților. Astfel, îi vei putea asigura o hidratare optimă.

Utilizarea protecției solare zilnice

Cele mai citite articole

Utilizarea produselor cu factor de protecție solară (SPF) este o parte esențială a îngrijirii tenului la orice vârstă, așadar nu o neglija nici după 30 de ani. Radiațiile ultraviolete sunt prezente în permanență în atmosferă. Chiar dacă ele nu sunt la fel de puternice în sezonul rece sau atunci când este înnorat, vor intra în continuare în contact cu pielea și pot avea efecte nocive. Așadar, astfel de produse trebuie utilizate zilnic. Alege o variantă cu spectru larg, care să ofere protecție împotriva radiațiilor UVA și UVB.

Hidratarea pielii gâtului

La fel ca regiunea ochilor, și pielea gâtului începe să se subțieze și să-și piardă din elasticitate. De aceea, nu va trebui să o neglijezi în timpul îngrijirii. Asigură-te că folosești suficientă cremă pentru a-ți hidrata bine gâtul. După ce ai terminat de aplicat produsele pentru față, utilizează o cantitate egală și pentru zona gâtului. Astfel, pielea va rămâne fermă și se va putea menține tânără mai ușor.

Importanța odihnei

Îngrijirea corespunzătoare a pielii nu constă doar în utilizarea unor produse, ci ai nevoie de un stil de viață ordonat. Atunci când nu dormi suficient, acest lucru va deveni vizibil imediat la nivelul tenului. Ai nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte pentru a le oferi timp celulelor să se regenereze, așa că va trebui să te asiguri că ai parte de odihnă din plin. Pentru un somn liniștit, asigură-te că elimini orice distrageri. De exemplu, ar trebui să eviți utilizarea telefonului mobil înainte de culcare.

Înaintarea în vârstă și apariția primelor riduri poate părea un lucru ușor înfricoșător, însă lucrurile devin mai simple dacă urmezi o îngrijire corespunzătoare. Rutina la 30 de ani nu ar trebui să fie una complicată, ci ar trebui doar să ai puțin mai multă grijă și să alegi produse speciale, cu ingrediente antirid și hrănitoare. Astfel, vei putea să îți păstrezi aspectul tânăr al pielii cât mai mult timp.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa