Sfaturi pentru îngrijirea tenului matur. Cum să arăți impecabil după 40 de ani?

de WTA.ro

Deși știm cu toții că pielea noastră își schimbă aspectul și textura pe măsură ce înaintăm în vârstă, acesta nu este întotdeauna un lucru ușode acceptat, mai ales când modificările tenului devin din ce în ce mai pronunțate. Primele semne ale îmbătrânirii apar încă după vârsta de 30 de ani, atunci când putem observa linii fine în jurul ochilor, o pigmentare subtilă a pielii sau pierderea elasticității acesteia.

Ei bine, toate aceste semne de îmbătrânire se intensifică după pragul de 40 de ani.

Totuși, putem apela la o serie de trucuri de îngrijire a tenului pentru a arăta impecabil și după această vârstă!

Acordă o atenție deosebită ritualului de îngrijire de seara

Cele mai citite articole

Dacă în urmă cu 20 de ani se întâmpla să sari uneori peste demachierea tenului seara, după vârsta de 40 de ani aceasta nu mai este o variantă indicată. Ba chiar mai mult decât atât, nu doar că este important să acorzi o atenție deosebită ritualului de întreținere a tenului de seară, dar acesta va fi completat cu produse pe care, poate, nu le-ai mai folosit înainte. În această perioadă a vieții, pielea tinde să se usuce foarte repede, de aceea este indicat să folosești produse intens hidratante în fiecare zi. În plus, de 2-3 ori pe săptămână aplică o mască cu efect reparator și constructiv. Nu uita nici de crema de noapte cu efect antioxidant care va menține pielea hidratată pe tot parcursul nopții și care va favoriza efectele reparative ale tenului.

Exfoliază-ți tenul mai des

După 30 de ani, producția de colagen și procesul natural de regenerare a pielii încep să scadă. Efectele acestui fapt încep să devină mai vizibile după 40 de ani. Ai putea sesiza o senzație mai persistentă de uscăciune a pielii, precum și pierederea strălucirii a acesteia. Pentru a stimula regenerarea celulară, specialiștii recomandă folosirea unui scrub blând de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

Ai grijă de pielea din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este mai subțire și, deci, mai sensibilă, așadar acordă-i o îngrijire specială. Având în vedere că această zonă este cea mai predispusă la apariția ridurilor și a semnelor de oboseală, folosește zilnic un gel sau un ser dedicat. Mizează pe formulele bogate în colagen, vitamina A și E, care au o textură ușoară și care vor fi absorbite rapid în piele. Descoperă o gamă variată de soluții și creme antirid de la Avon. De asemenea, tot pe avon.ro poți afla mai multe sfaturi pentru îngrijirea antirid.

Evită expunerea prelungită la soare

Oricât de mult ți-ar plăcea să ai o piele bronzată, după pragul vârstei de 40 de ani este recomandat să îți menajezi cât mai mult tenul și să eviți expunerea prelungită la soare. Totodată, crema cu factor de protecție devine un produs indispensabil din rutina ta de îngrijire, indiferent că ești în vacanță sau acasă. Optează pentru o formulă intens hidrantă, pentru a preveni uscarea excesivă a pielii și, implicit, apariția ridurilor. Ca alternativă a băilor de soare, poți utiliza loțiuni cu efect autobronzant.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa