Sfaturi practice pentru un interviu video de succes

de WTA.ro

Iată cum să evitați situațiile nedorite în timpul unui interviu video de angajare și să vă prezentați în cea mai bună lumină.

Dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă, probabilitatea de a fi invitat la un interviu video este mare, mai ales în climatul de lucru actual. Întâlnirile online permit angajatorilor să intervieveze candidații, indiferent unde se află.

În timp ce interviurile video devin un instrument din ce în ce mai comun în căutarea unui loc de muncă, nu toată lumea se simte confortabil în fața unei camere. Pentru a fi sigur că vei performa bine în următorul interviu video, este bine să știi câteva lucruri.

Următoarele sfaturi practice vă vor ajuta să vă simțiți ca acasă în fața unei camere și să vă aveți succes:

Alegeți o locație potrivită

În primul rând, gândiți-vă unde va avea loc interviul video. Biroul de acasă este ideal în acest scop, dar dacă nu ai unul, este bine să alegi un spațiu liniștit și familiar. Cel mai bine este să fii singur în cameră pentru a te izola de zgomote, oameni și situații nedorite.

Ai grijă la iluminat

Este extrem de important să ai o luminozitate bună în timpul interviului video. Sursa de lumină (de preferință naturală) ar trebui să fie în spatele computerului.

Nu ignora fundalul

În interviurile video, cel mai bine este să ai fundalul neutru pentru a nu distrage atenția

interlocutorului.

Îmbrăcămintea este cheia

Regula de a te îmbrăca frumos pentru interviu în vedrerea unui job pe care vrei să-l obții se aplică și  în cazul unui interviul video. Chiar  dacă stai în confortul propriei case, ar trebui să te îmbraci așa cum ai face pentru un interviu în persoană.

Cele mai citite articole

Testează platforma

Odată ce știi pe ce platformă va avea loc interviul video, intră și testează-l. Vedeți cum funcționează, care sunt funcționalitățile sale, cum să vă înscrieți la întâlnire, cum să trimiteți un fișier, să porniți și să dezactivați microfonul.

Studiază interlocutorul

Atât într-un interviu live, cât și într-o întâlnire online, este bine să cercetezi compania din timp. Gândiți-vă la câteva dintre cele mai frecvente întrebări: „De ce ați aplicat pentru acest post?”, „Care dintre calitățile dumneavoastră vor fi utile echipei noastre?”, etc.

Alăturați-vă la întâlnire mai devreme

În interviurile live este întotdeauna bine să fii cu zece minute mai devreme, acest lucru este valabil și

pentru interviul video.

Uită-te la cameră

Toată lumea este tentată să se urmărească în timpul unui apel video, dar acest lucru îi împiedică să stabilească contact vizual cu interlocutorul. Exersați privirea direct la cameră.

Folosește limbajul corpului

Doar pentru că ai un interviu video nu înseamnă că trebuie să stai pe loc. Folosește limbajul corpului pentru a arăta că asculți cu atenție dând din cap. Folosește mișcările mâinii pentru a sublinia ceva ce spui.

Solicitați un număr de telefon ca rezervă

Rămâi calm dacă semnalul de internet este întrerupt. Pentru a evita o situație jenantă, cereți intervievatorului un număr de telefon înainte de interviu pentru a-l contacta în cazul unei probleme. Dacă interviul video  nu poate fi realizat din motive tehnice, întrebați dacă puteți continua telefonic.

Sursă: gasiti-job.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa