Sfaturi și idei pentru o baie funcțională și rafinată

de WTA.ro

Dacă urmează să amenajezi pentru prima dată sau să renovezi baia din locuința ta, trebuie să știi că unul dintre pașii esențiali este reprezentat de planificarea în detaliu. Baia este în principiu un spațiu utilitar, folosit destul de des de către toți membrii familiei. Chiar dacă inițial a fost perceput doar ca spațiu practic și funcțional, poți schimba cu ușurință aspectul băii într-o zonă perfectă de relaxare, asemănătoare unui centru SPA. 

În primul rând, o baie modernă trebuie neapărat să fie curată și organizată. Încearcă să nu o duci într-o direcție pur funcțională, mai ales dacă ești genul de persoană care apreciază momentele infinite de relaxare în propria casă. Este necesar să integrezi obiecte care conferă mai mult confort și care te ajută să fii o persoană creativă. Cu toții știm că detaliile fac diferența, tocmai de aceea îți oferim câteva sfaturi care să te ajute să creezi un colț de destindere și relaxare în locuința ta. 

Alege ca variantă de instalare pentru lavoar configurația de montaj pe blat sau în blat și vei duce designul băii tale la rang de artă. Cu siguranță aceste variante sunt cele mai actuale soluții contemporane în ceea ce privește stilul lavoarului. Mai mult, le vei găsi disponibile într-o mulțime de mărimi și forme. Optează pentru un model negru mat și te vei bucura zi de zi de un obiect sanitar cu aspect sculptural deosebit.

Optează pentru o oglindă interesantă. Variantele disponibile în ceea ce privește oglinzile sunt nenumărate. Pentru a crea o atmosferă relaxantă poți merge către acele oglinzi cu lumină indirectă LED integrată. Scopul oglinzilor este de obicei unul funcțional; cu toate acestea, atunci când alegi modele cu forme interesante, precum cele rotunde, baia ta va avea un aspect unic modern, descris de armonie.

Cele mai citite articole

O baterie de lavoar poate deveni un element cu scop decorativ în orice baie, atunci când ai o direcție de design clară pe care vrei să o urmezi și când alegi modele strălucitoare. Dacă tinzi către un stil modern și minimalist, alege o baterie de lavoar neagră, simplă, cu montaj pe blat, iar pentru un stil vintage clasic, alege o baterie cu finisaj crom, cu dublă comandă sau freestanding.

În ceea ce privește funcționalitatea, un element care nu poate lipsi din baie și este extrem de practic este cabina de duș. Poți alege cabine de dus de la HOME36 – reprezintă soluția ideală, mai ales că ai la dispoziție variante complete de cabine sau modele walk-in. Așadar, chiar dacă spațiul din baie este de multe ori limitat, nu înseamnă că nu-i poți transmite personalitate și stil. Adaugă un model cu hidromasaj pentru a te bucura zi de zi de funcționalitățile deosebite de care beneficiază sau un paravan walk-in Sanoflex pentru un aspect ultramodern. 

Spațiile de depozitare sunt de asemenea foarte importante într-o baie elegantă și funcțională în același timp. Dacă alegi piese de mobilier de actualitate, cu un design simplu, vei obține o baie minimalistă, în timp ce acestea vor servi cu grație scopului lor de bază: ascunderea obiectelor de îngrijire personală, a prosoapelor și alte elemente necesare în baie. 

Ia în considerare aceste sfaturi și idei atunci când îți planifici baia visurilor tale și vei realiza o zonă unică de relaxare și funcțională, în care toate elementele se îmbină frumos între ele. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa