Și liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi candidează pentru fotoliul de primar al municipiului Miercurea Ciuc

de WTA.ro

Atât actualul primar al oraşului Miercurea Ciuc, Róbert Ráduly (UDMR), cât şi liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, vor concura în prealegerile la care UDMR va desemna candidatul său pentru Primăria Miercurea-Ciuc, potrivit MTI.

Ráduly şi-a anunţat marţi intenţia de a participa la prealegeri, iar Korodi, miercuri, anunţurile făcute de cei doi fiind preluate de portalul Maszol.ro. Róbert Ráduly, care doreşte să intre în cursă pentru un al cincilea mandat de primar, are în persoana lui Attila Korodi un contracandidat puternic, care a ocupat de mai multe ori fotoliul de ministru al mediului şi care este liderul deputaţilor UDMR. Ráduly a salutat competiţia care se întrevede şi a declarat că este pregătit să intre în concurs.

Miercuri, Korodi şi-a anunţat candidatura în vecinătatea pieţei din oraş, deosebit de neglijată, şi a criticat, totodată, situaţia din Miercurea Ciuc. “În oraşul acesta nu există ordine, nu există un sistem, nu se poate parca civilizat, traficul este haotic. (…) Trebuie pornite motoarele oraşului, pentru că acum stăm pe loc”, a fost citat Korodi pe portalul Maszol.ro.

Cele mai citite articole

Potrivit deciziei de luni a organizaţiei locale a UDMR, cei care doresc să fie candidaţi ai UDMR la alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Miercurea Ciuc, trebuie să îşi depună dosarele până la 14 februarie, urmând ca la 7 martie să aibă loc prealegerile.

La recensământul din 2011, 78,5% dintre cei 39 000 de locuitorii ai municipiului Miercurea Ciuc din judeţul Harghita au declarat că sunt maghiari. Potrivit unui clasament publicat anul trecut, Miercurea Ciuc se află pe locul 9 în topul oraşelor din România cu cea mai rapidă dezvoltare – în baza fondurilor de la buget şi din partea UE care au revenit pe cap de locuitor, pentru perioada 2007-2016, respectiv în baza schimbărilor care au avut loc în peisajul urban.

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole