Silviu Hurduzeu: „Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Nimic altceva nu ar trebui să ocupe agenda publică”

de WTA.ro

modelmic

 

Președintele Consililiului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, este de părere că disputele politice ar trebui lăsate deoparte în această perioadă, când toate eforturile trebuie îndreptat spre limitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

Trăim vremuri complicate și trebuie să dăm dovadă de maximă responsabilitate, orice altă temă trebuie lăsată în plan secund. Coronavirusul se propagă foarte repede, avem exemplul țărilor deja afectate și chiar nu cred că este momentul să discutăm despre alegeri anticipate sau la termen. Se impune ca toți oamenii politici, toate partidele politice, toți factorii decidenți de la nivel central sau local să întreprindă măsurile necesare pentru a stăpâni acest virus. Nimic altceva nu ar trebui să ocupe agenda publică”, susține președintele forului județean.

Cele mai citite articole

De altfel, aleșii județeni, reuniți săptămână aceasta în ședință extraordinară, au decis rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Caraş-Severin cu suma de 387.000 de lei, mai mult de jumătate din sumă urmând să fie folosită pentru achiziționarea de substanţe dezinfectante pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Am convocat această şedinţă pentru a aproba patru proiecte de hotărâre, importante, trei dintre ele referindu-se la posibilele riscuri legate de prezenţa infecţiilor cu coronavirus în judeţul nostru. Având în vedere solicitările primite din partea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de la Instituţia Prefectului, de la Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, am propus o rectificare a bugetului Consiliului Judeţean Caraş-Severin cu suma de 387 mii lei, la partea de venituri, dar şi la partea de cheltuieli. Aproximativ 200 mii lei, mai exact, 204 mii lei, vor merge către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru asigurarea stocului de substanţe dezinfectante şi decontaminante. Această unitate spitalicească a comandat un prim lot din bugetul propriu. Până la primirea acestor substanţe de la Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, alocăm aceşti bani pentru a nu apărea sincope în asigurarea acestor materiale”, a precizat Silviu Hurduzeu.

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole